Не можах да приема, че един от най-славните отбори у нас тъне във „В“ група и инвестирах в него

Собственикът на Корпоративна Търговска банка Цветан Василев разкри намеренията си пред вестник „Класа“ относно инвестициите си в „Ботев“ – Пловдив. Банкерът призна, че не е човек, който хвърля пари на вятъра за удоволствие. За него безвъзмездните дарения се наричат благотворителност и ги подкрепя, но футболът е друга тема.
Цветан Василев не е могъл да приеме, че един от най-славните отбори у нас като ПФК „Ботев“ (Пловдив) с такава вярна публика може да тъне във „В“ група.
„Трудно е да се тръгне от такава ниска база, но аз съм свикнал да правя от нищо нещо. Амбициите ни са да се изгради клуб на професионална основа и да се заложи предимно на традициите на собствената школа. Целта ни е „Ботев“ не само да влезе в „А“ група, но и да играе решаваща роля в първенството“, сподели банкерът.

Относно слуховете за инестиране на 20 млн. лева за стадион той отговори, че не знае как точно са изчислили тази сума, но при всички случаи стадионът се нуждае от сериозна реконструкция. Ремонт ще се прави и на една тренировъчна база, близо до Пловдив, къдетоще се поддържа детско-юношеската школа.

„Така че, как и колко пари ще са необходими не съм си правил сметка. Във времето сумата може да набъбне до 20 млн. лв., но не бих се ангажирал с конкретна дата за това“, каза още Василев.