НачалоАвтоИскате най-невероятния коледен подарък?

Искате най-невероятния коледен подарък?

Пригответе се за най-добрите класически автомобили в Англия

Последният търг на „Coys“ за тази година, едно наистина невероятно събитие в Лондон, ще покаже антични и спортни оръжия, предмети с колекционерска стойност, класически филмови постери и 64 автомобила.

С други думи достатъчно добри неща за най-големите ентусиасти на коледни подаръци.

Така от къде да започнем?

Като за начало ще бъде изложен бившият автомобил на Роб Уокър – Ferrari 246 GT Dino представен на изложението в Ърлс Корт през 1971г. Стилният GT е уникален, защото е бил притежание само на един от най-големите състезатели след войните – наследника на Джони Уокър, а и това е единственият Dino завършен с боя „Bianco Polo Park White“ и със синя кожена тапицерия. Страхотният автомобил е представен като възползвал се от „много скоро 14-месечно реставриране на каросерията“ и е този, който символизира стилният живот на 70-те.

Други следвоенни отличителни класики включват Rolls-Royce Phantom III от Хенри Биндер, представен на изложението в Париж през 1936г. (£95 000- £105 000), друго Bentley от 1923г. с късо шаси и в кабрио вариант от „Carlton“(£140 000 – £165 000) и ценен Mercedes 500 K кабриолет от 1935г. Друг по-късен Mercedes ще бъде предложен на търга, като в допълнение към Dino на Роб Уокър и този автомобил е красял някога гаража на състезателната аристокрация. Огнено червеният Mercedes-Benz 300SL ‘Gullwing’ от 1956г. (£360 000 – £400 000) е бил част от колекцията на многократният световен шампион Джон Съртис в продължение на 18 години.

Porsche ще бъде представен от пет автомобила, като един от най-интересните модели ще бъде Porsche 911 Turbo от 1984г. За £28 000 – £35 000 вие не само ще се забавлявате с тази все още мощна кола, а и ще се окажете зад ценен актив – първата стоманена броня (в днешни времена все повече модели 911 се правят с гумен вариант).

Накрая, „има ужасно много нули при някои от тези автомобили“, почти ви чувам да го изричате. Вярно е, но с оглед на изключителни радващите модели в Гудууд тази година, какво ще кажете за MG Ashley GT от 1964г.?

Роден като лошия MG Midget през 1964г., автомобилът е бил конвертиран в 90-те с модифицирането му в Ashley GT. С удобни седалки и атрактивна кестенява цветова схема можете да го имате само за £10 000 – £14 000. Той дори има 250 GTO-стил спойлер и предница в стил 275 GTB. С бърз урок на пистите, скоро ще влезнете в бизнеса.

Търгът „True Greats“ на „Coys“ ще се състои на следният адрес:

Royal Horticultural Halls
Elverton St
Westminster
London SW1

Вторник, 7 декември 2010г.

Вижте целия списък с автомобили и колекционерски предмети тук, където ще намерите и допълнителна информация.

Най-новото

Кои очила Ray Ban да изберете този сезон?

Кои са най-иконичните модели слънчеви очила Ray-Ban? Като лидер в производството на луксозни слънчеви очила,...

Препоръки за предпазни мерки и лични предпазни средства 

Основни принципи за безопасност Предпазните мерки при работа с въздушен компресор са от изключителна важност...

Най-популярните криптовалути на пазара

Светът на дигиталните плащания се развива с изключително бързи темпове, а криптовалутите набират все...

Шпиндлерув Млин

Шпиндлерув Млин (Špindlerův Mlýn) е живописен планински град, разположен в планината Крконоше (Krkonoše) в...

Още по темата