НачалоБизнесНадеждни ли са смартфоните BlackBerry

Надеждни ли са смартфоните BlackBerry

Черни облаци са надвиснали над производителя на популярната марка смартфони BlackBerry. Първо, компанията се изправи пред проблема с неизпълнени прогнози за продажби на смартфони и таблета Playbook, а сега на преден план възникна сериозен проблем със сървърите (вижте тук, ако не искате да имате проблеми с администрацията на Линукс сървъри), който подкопа доверието на хората в търговката марка.
На третия ден от мащабното прекъсване на телефоните BlackBerry , компанията Research In Motion изрази само най-дълбоките си извинения към потребителите, но не даде отговори на въпроса, който вълнува всички – защо сървърите прекъснаха и блокираха част от услугите. Проблемът със сървърите на RIM в Канада прекъсна достъпа до някои важни приложения и притежателите на смартфоните в Европа и Близкия Изток изпаднаха във временна безизходица. Недоволството на хората се прехвърли на мобилните оператори в тези региони, а те от своя страна потърсиха отговорност на компанията производител.
Сривът засегна вътрешната система и направи недостъпна услугата BBM, която прави връзката между устройствата, и потребителите не можеха да пращат съобщения, нито имейли на свои близки и познати, които също използват BlackBerry телефон.
Това, което все още дълбоко смущава както потребителите, така и телеком операторите е фактът, че говорителите на RIM не се изказаха достатъчно убедително за надеждността на системата, което засили предположенията, че по-нататъшни проблеми пак ще има.
От RIM твърдят че системата на сървърите е проектирана на принципа на навързването и когато сървъра в един регион спре да фукционира, проблемът автоматично се появява и при останалите. Компанията не даде ясен отговор дали има намерения да компенсира по някакъв начин причиненото неудобство на потребителите за милионите недоставени съобщения и имейли през последните три дни.
В момента се прави разследване за изясняване на причините за отказа на сървърите, отделно програмистите все още работят над услугата BBM. Някои потребители все още нямат достъп до електронната си поща и съобщенията им още не се получават.

Най-новото

Кои очила Ray Ban да изберете този сезон?

Кои са най-иконичните модели слънчеви очила Ray-Ban? Като лидер в производството на луксозни слънчеви очила,...

Препоръки за предпазни мерки и лични предпазни средства 

Основни принципи за безопасност Предпазните мерки при работа с въздушен компресор са от изключителна важност...

Най-популярните криптовалути на пазара

Светът на дигиталните плащания се развива с изключително бързи темпове, а криптовалутите набират все...

Шпиндлерув Млин

Шпиндлерув Млин (Špindlerův Mlýn) е живописен планински град, разположен в планината Крконоше (Krkonoše) в...

Още по темата