НачалоМодаСтилът на брадата спрямо формата на лицето ви

Стилът на брадата спрямо формата на лицето ви

Точно както има различни стилове мъжки дънки, които са направени за различни типове телосложение, също така има и брада, която изглежда добре на опредена форма на лицето. Чрез промяна на формата на брадата си (и косата също) можете сериозно да до-подчертаете или играете с особеностите на лицето си. Знаменитостите, разбира се, имат достъп до армия професионалисти, които да им асистират в прикриването на множество недостатъци, като им помагат да създадат най-добрата визия.

Вие въпреки всичко можете да постигнете максималното с визията си с наша помощ. Колегите от askmen.com са направили подбор на специфичните форми на лицето и съответния тип брада, който им отива най-много, които ще споделим по-долу. Първо изучете лицевата си структура и идентифицирайте категорията, в която попадате. След това вземете най-острия си и ефективен бръснач готов да започне бръсненето по вашия начин за по-добре изглеждащия мъж в огледалото.

Брада, подходяща за квадратно лице

brada-na-kvadratno-lice Брада: мъж с квадратна форма на лицето трябва да се стреми към форми, които правят лицето им да изглежда по-малко призмоподобно и по-тънко.

Стилът: Лека, но цялостна брада в допълнение с прическата.

Описание: Визията, която постига добри резултати за мъже с квадратно лице е цялостната брада, която е подстригана съвсем късо, като тази, с която Дейвид Бекъм е забелязван да спортува.

За щастие имитирайки стила на Бекъм е сравнително лесно. Просто оставете брадата ви да израсте за няколко седмици и след това използвайте машинка, за да поддържате късата дължина. Ако искате да изглеждате изцяло като Бекъм с леко стилизиране около устата и брадичката, по-добре първоначално посетете бръснар, за да постигнете острия вид, който търсите.

Веднъж след като бръснаря си свърши ръчната работа, ще откриете, че стила се поддържа лесно и изисква само остър бръснач, за да запазите формата.

Брада за правоъгълно/продълговато лице

brada-na-prodylgovato-liceБрада: Правоъгълните или продълговати лица са твърде тънки и ъгловати. Ако имате тази форма на лицето, брадата е тази, която ще балансира недостатъците като визуално скъси дължината на лицето ви, като създава илюзията, че лицето ви е по-овално.

Стилът: В сянката на 5 часа в период 24/7

Описание: Вземете пример от един водещ мъж на модата и оставете брадата ви да израсне съвсем леко, за да промени израза на лицето ви, както и да покрие тези не толкова любими ви лицеви особености. Том Форд има много дълго лице както и леко отдръпване на линията на косата и когато остави порядъчно количество брада, лицето му изглежда по-малко ъгловато и високото чело по-малко забележимо.

Всичко на всичко това е много отличаваща визия. Копирайки стилът му няма да вложите много услия от своя страна също. Просто оставете брадата ви да порасне за седмица в зависимост от растежа и след това се бръснете на няколко дни, за да поддържате по-чиста форма.

Брада за кръгло лице

brada-na-kryglo-liceБрада: Мъже с кръгли лица трябва да пробват стилове, които имат ефекта да превърнат лицето ви по-мъжествено и овално. Все пак внимавайте да не изберете стил, който ще смекчат отличителните качества, специално ако имате кръгло лице с малко характерни черти. Също така избягвайте силно изразени бакенбарди.

Стилът: Изключително стилизирана кръгла брадичка или катинар

Описание: Кание Уест е добър пример за знаменитост с един вид кръгло лице и деликатни черти на лицето. Разумно Кание избягва бакенбарди и поддържа косата си късо подстригана. Също така носи кръгла брадичка, която се характеризира с мустак, който продължава по страните на устата, за да се слее с брадичката.

За да се сдобиете с гладкия стил на Уест, оставете брадата ви да порасне, колкото се може по-добре, докато продължавате да почиствате челюстта и шията. Веднъж доволни от дължината посетете професионалист, за да постигне острите линии ала Кание Уест и след това поддържайте тази визия с машинка и бръснач вкъщи. Ключово за тази визия е да сте сигурни, че останалата част от лицето е гладко избръсната, за което заложете на добър бръснач и висококачествена пяна за бръснене.

Брада за триъгълно лице

brada-na-triygylno-liceБрада: Мъжът с триъгълно лице обикновено има много изразена брадичка. Плътна брада ще направи лицето да изглежда по-мъжествено, като се добави малко тежест в областта на челюстта и брадичката.

Стилът: По-небрежната брада като допълнение към модерна прическа.

Описание: За перфектен пример с триъгълно лице и как мъжът с такъв тип лице трябва най-добре да стилизира брадата си, не търсете повече – това е Райън Гослинг. Номинираният за Оскар актьор има както плавна линия на челюстта така и по-изпъкнала брадичка.

Ако лицето ви е като това на Райън, следвайте примера му и придобийте средно дълга брада, за да оформи по-плътна линия на лицето ви. За щастие този стил е повече от лесен за поддържане и може би ще го постигнете дори без професионална намеса. Всичко, което трябва да направите е да оставите брадата ви да порасне, докато избръсвате малко от брадичката и запазвате линията на челюстта и бакенбардите в поддържана форма, като премахвате всяко автономно окосмяване с бръснач.

Брада за лице с крушовидна/ромбовидна форма

Брада за крушовидно лицеБрада: За крушовидната форма със силно изразена линия на брадата, цялостната брада може да минимизира и омекоти характерните черти на лицето ви. С дълги бакенбарди също ще балансирате линиите и редуцирате изпъкващата визия на брадичката ви. Брадата ще прикрие по-изразената или квадратната ви брадичка.

Стилът: Дълги и плътни бакенбарди с брада, която подсигурява леко и цялостно покритие на лицето.

Описание: Дейн Кук е една знаменитост с изпъкваща визуално брадичка и също така се справя добре с правилната форма на бакенбардите си и цялостната си брада, за да покрие недостатъците на лицето си. За да постигнете стила Дейн ще е необходимо да започнете с израстването на брадата ви за период от 2 седмици до месец, в зависимост от растежа, без да я подрязвате. Веднъж след като сте доволни с покритието, ще имате нужда от машинка или ножици, за да скъсите брадата си и да поддържате дължината като Дейн.

Използвайте бръснач около краищата, за да запазите външната линия почистена и да поддържате линията на брадата си. Може би ще имате нужда да направите и бакенбардите си, но оставете ги да израснат не повече от 4 седмици преди да започнете да ги оформяте. Целта е да направите бакенбардите си сравнително по-плътни от брадата, за да перфекционизирате микса от груб и прилежен вид, като комедианта Кук.

Покажете най-доброто от лицето си

В случай, че се чудите защо оставихме овалното лице настрана, това е защото тази форма на лицето е доста сляпо-доказателство. Експертите твърдят, че с такава форма лицето ви, а и вие разбира се, е най-големия късметлия, имайки предвид, че разнообразието от стилове просто допълва чертите на тази форма.

Брадата расте бързо, така че не се страхувайте да експериментирате. Винаги можете да избръснете гладко лицето си, ако не харесвате резултата и да променяте прическата си по-често, като лесен начин да модернизирате външния си вид. Но преди да направите каквото и да било, наистина помислете за формата на лицето си и колко брада ще сте способни да поддържате.

Също така помислете за частите от лицето ви, които обикновено имат по-плътен и съответно по-лек растеж. Тогава вземете машинката, бръснача и пяната за пръснене и пробвайте.

Най-новото

Кои очила Ray Ban да изберете този сезон?

Кои са най-иконичните модели слънчеви очила Ray-Ban? Като лидер в производството на луксозни слънчеви очила,...

Препоръки за предпазни мерки и лични предпазни средства 

Основни принципи за безопасност Предпазните мерки при работа с въздушен компресор са от изключителна важност...

Най-популярните криптовалути на пазара

Светът на дигиталните плащания се развива с изключително бързи темпове, а криптовалутите набират все...

Шпиндлерув Млин

Шпиндлерув Млин (Špindlerův Mlýn) е живописен планински град, разположен в планината Крконоше (Krkonoše) в...

Още по темата