НачалоРазниЯпонски робот ще стъпи на Луната през 2020 година

Японски робот ще стъпи на Луната през 2020 година

Япония излиза с амбициозен план, според който до 2020 година ще успеят да изпратят двукрак робот на Луната, който успешно ще се справи с лунната повърхност. Мисията ще бъде съставена от хора и роботи и най-вероятно ще бъде стартирана през 2020 година. Освен космическите инициативи, Япония се стреми да разработи технология, която да следи за изтрелването на ракети с голям обсег (тази нужда е предизвикана от Северна Корея, които изтреляха ракета, която попадна във въздушното пространство на Япония).

Япония се надява да има двукрак робот, който да ходи по лунната повърхност до 2020 година. Мисията ще бъде смесена и ще включва астронавти, следвани от роботи – според плана представен в петък от правителствената група.

Особеностите на плана, които включват вида на технологиите, които ще се използват и размера на бюджета, ще бъдат решени през следващите 2 години – съобщават от Японската Стратегическа Квартира за Космически Изследвания.

Изграждането на лунния робот е част от голяма структура изложена от група, която е натоварена със създаването  на нов, по-успешен, курс за Японската космическа стратегия.

Космическа дипломация

Групата също е промотирала система за военните сателити, чрез която ще могат да се откриват по-рано балистични ракети и система, която да прихваща и анализира радио вълни изпратени в космоса.

Друго предложение на групата е проект, използващ космическите изследвания като средство за подобряване на отношенията между страните и развитие на напреднала сателитна мрежа, която да предвижда и да следи за природни бедствия.

Японската Стратегическа Квартира е основана през миналата година, чрез закон който има за цел да осигури напредването на Японските космически технологии и изследвания. Този закон позволява на страната, която има сравнително мирна конституция, да използва космоса като военна защита.

В петък, когато Северна Корея е привършвала приготовленията за изтрелване на многостепенна ракета срещу Япония, е бил представен план. Комунистическата страна е обявила, че ще изпрати комуникационен сателит в орбита, но Токио подозира Северна Корея, за която се знае, че има ядрено оръжие,  че всъщност тества нова технология за ракети с далечен обсег.

Япония изтрелва първия си сателит в орбита през 1970 година и дълго време е била водеща страна в космическите технологии. В последните години е засенчена от Китай, която агресивно прокарва своята космическа програма.

През януари Япония използва една от своите ракети, за да изтреля сателит, който да следи вредните емисии в атмосферата на Земята, средство, което да подпомогне борбата с глобалното затопляне.

Най-новото

Кои очила Ray Ban да изберете този сезон?

Кои са най-иконичните модели слънчеви очила Ray-Ban? Като лидер в производството на луксозни слънчеви очила,...

Препоръки за предпазни мерки и лични предпазни средства 

Основни принципи за безопасност Предпазните мерки при работа с въздушен компресор са от изключителна важност...

Най-популярните криптовалути на пазара

Светът на дигиталните плащания се развива с изключително бързи темпове, а криптовалутите набират все...

Шпиндлерув Млин

Шпиндлерув Млин (Špindlerův Mlýn) е живописен планински град, разположен в планината Крконоше (Krkonoše) в...

Още по темата