Интересни фотоапарати

0
109

Колко от вас наистина си спомнят онези фотоапарати с ръчно навиване на лентата?

Ако вие сте един от малкото живи свидетели на отминалата технология, то сега ще ви развълнуваме. Лимитирана серия колекционерски издания на компактния Rollei 35 вече е в наличност. Истинската олдскул машина е изработена от титан, а навиването на лентата става ръчно. Това е най-малкият фотоапарат в света и ще бъде в 38 варианта в зависимост от външната украса, обективите и др. Дистрибутор на апаратите в Италия е компанията Mafer. Цената на базовия модел е 4 500 евро, а с добавени златни елементи достига до 4 900 евро.

Най-високата цена е за златен апарат с 1000 кристали Swarovski, а цената му е 5 800 евро.

Фотоапаратът Poco Pro е с размери на кредитна карта

Напоследък правят фотоапаратите все по-тънки и по-тънки, но не ги докарват чак до размерите на кредитна карта. Е, дигиталният Poco Pro е точно с размера на кредитна карта. Само че е малко по-дебел. Апаратът прави 14-мегапикселови снимки, а освен това записва видео в резолюция 1080p на microSDHC памет карта.

Дисплейът му е 2.4-инчов AMOLED с тъчскрийн управление. Други характеристики включват авто фокус, възможности за супер макро снимки, стабилизация на изображението, разпознаване на лица и др. Теглото на Poco Pro е 65 грама, а продуктът ще се появи в търговската мрежа през месец юни 2011 г. на цена от 300 долара.

ВАШЕТО МНЕНИЕ