Автоматичен до съвършенство – Perrelet Turbine XL

Страст, познание и ентусиазъм са ключовите думи, които отекват по коридорите в „Perrelet“. През 1777г., в дните когато Ейбрахам Луи Переле осъществява своето откритие, а именно автоматичният механизъм, точно тези качества се оказват неговото вдъхновение.

Като наследник на откритието, което днес вибрира във всеки автоматичен часовник, „Perrelet“ пази механизмът в центъра на приоритетите си. Часовникарската къща патентова уникален модул, Двойният ротор, през 1995г. Този калибър (Perrelet P-181) е с автоматично задвижване и позволява на всеки да наблюдава два ротора, един от страната на циферблата и един от страната на механизма. На базата на последния, „Perrelet“ създава емблематичния си модел „TURBINE“. Като първият истински „специалитет“ на марката, турбината продължава да развива обхвата си с пристигането на „Turbine XL“.

Напълно неограничена прогресия, но останала напълно последователна. Изпъкващ, интуитивен и със собствен отличителен стил, новият „Turbine XL“ е свободен да поеме изцяло ролята си в щедрият си 50 мм корпус. Той скъсва връзката с класическите модели на марката и се отличава като торнадо на края на годината.

Неговият мощен, настървен корпус е преминал през щателна разработка. Формата му и перфектната интеграция на короната му са запазили оригиналното вдъхновение от въздухоплавателния сектор. Четири жлеба пропълзяват от страните на корпуса като се сливат с DCL-обработеният безел. За да се подсигури оптималното поддържане на гумената каишка, главна подкрепа се добавя от нарезите, които допълват до съвършенство естетическият завършек. Сапфиреният гръб и комбинацията от различни материали осигурява непрекъсната последователност на колекцията.

Ценителите, любителите и неофитите, които са в търсене на изключителен часовник ще бъдат смаяни от резултата на изработването на „Turbine XL“. Три варианта са създадени, за да могат да задоволят и най-капризното ви желание: DLC стоманен, по-спортният с титан и DLC стомана или оригиналната комбинация от лимитираната серия от 77 часовника в розово злато и DLC стомана.

От страната на циферблата двойният ротор зашеметява с перфектните си пропорции. Турбината с 12 лъча са фино усъвършенствани и подрязани под ъгъл. За този часовник с изключителен характер, „Perrelet“ предлагат 3 циферблат варианта: класическа версия в черно и бяло или за по-дръзките две цветни версии : един в оранжево и черно и друг в зелено и черно.

Ергономично безукорен с решително присъствие и изумително въздействие, „Turbine XL“, чиято оригиналност е неговата екстравагантност, е опит, който трябва да се изживее!

С това видео ще станете част от вдъхновението и създаването на предишния модел, на който е базиран „Turbine XL“.

ВАШЕТО МНЕНИЕ

Please enter your comment!
Please enter your name here