Блатер: Няма да подам оставка!

0
174

Президентът на ФИФА Сеп Блатер се извини за своите коментари относно расизма във футбола, но подчерта, че няма да подаде оставка от поста си.

Швейцареца си навлече противоречиво мнение за себе си, след като обяви, че когато има расизъм между играчите, то след края на мачът футболистите задължително трябва да си стиснат ръцете и да се извинят един на друг.

Неговите забележки предизвикаха гневни реакции от множество от водещите фигури в британската игра, като премиера Дейвид Камерън и други политици от Великобритания.

Бяха разпространени разговори, в които се казва, че швейцареца трябва да подаде оставка и да се оттегли от поста си преждевременно, заради спорните изявления, които той каза в последно време.

Президентът заяви, че съжалява за изказването си в петък, но е категоричен, че няма да подаде оставка заради инцидента.

„Когато сте направили нещо, което не е напълно правилно, мога само да кажа, че съжалявам за всички тези хора, засегнати от моите декларации“, каза Блатер.

Той също добави: „Не мога да се оттегля, защо трябва да го правя?“

„Когато пред теб стои проблем, ти трябва да се изправиш срещу него. Да напусна би било несправедливо и това противоречи с моя характер, с моя дух и моята енерия.“

В момента Блатер е на 75 години и тази година беше преизбран за още един мандат начело на ФИФА.  Той беше подкрепен единодушно, защото основния му противник Мохамед бин Хамам беше уличен в корупция и изгонен до живот от ръководните постове във футбола.

 

 

 

Сподели

ВАШЕТО МНЕНИЕ