Братята Джексън не са съгласни за датата на концерта-трибют

209

 

След като наскоро бе обявена датата 8 октомври за концерта в памет на Майкъл Джексън „Michael Forever” в Millennium Stadium в Кардиф, Уелс неговите братята разкритикуваха времето на събитието, като „неподходящо“ и „ненавременно“.

На пресконференцията в понеделник майката на Краля на поп музиката и четирима от братята и сестрите му съобщиха новината. Обявяването на датата обаче доведе до противоречиви мнения от страна на братята Джърмейн и Ранди Джексън, които не присъстваха и останалите членове на семейството. Те се противопоставят, защото концертът е насрочен по време на процеса срещу лекаря, обвинен за смъртта на Майкъл Джексън.

„Искаме да стане ясно, че това не отразява позицията на цялото семейство“, се казва в съвместното изявление на двамата братя. „Докато ние с цялото си сърце подкрепяме концерта в почит на нашия брат, смятаме че е невъзможно да се насърчава едно събитие, което трябва да се състои по време на наказателния процес за смъртта на Майкъл“, допълват те.

На събитието ще имат възможност да присъстват 75 000 души. Освен това шоуто ще се излъчва чрез сателит по кината в 30 държави в целия свят и по няколко онлайн телевизии. Всички печалби ще отидат за благотворителност в няколко американски и британски благотворителни организации, включително и в една група посветена на борбата с рака, създадена от принца на Уелс.

„Ако синът ми беше тук днес, щеше да се чувства по същия начин, по който се чувствам и аз сега. Бих искала да ви благодаря, че запазихте музикалното наследство на сина ми“, каза Катрин Джексън.

Все още обаче се пазят в тайна звездите, които ще се включат в концерта, също така няма и информация за цените на билетите и кога ще бъдат пуснати за продажба. На сайтът на събитието обаче се споменава, че „най-великите световни звезди“ ще участват.

„Знам, че брат ми ще бъде много, много горд, за да видите всички артисти, които се възхищава и уважавал толкова много заедно за това събитие“, каза Тито Джексън.

Крис Хънт предаде на семейство Джексън чек с $ 100,000, които ще отидат във фонд за трите деца на Майкъл Джексън и те ще могат да използват, когато навършат 21 години. Децата, Катрин Джексън и неидентифицирани благотворителни организации са единствените бенефициенти на богатите имоти Джeксън.

Източник: CNN

ВАШЕТО МНЕНИЕ

Please enter your comment!
Please enter your name here