В зоната на метаболизма

За да отслабнете, трябва само да добави тези упражнения (активатори на метаболизма) в края на редовните ви тренировки. Идеята е, че като използвате бързи енергични движения в края на тренировката, с които увеличавате сърдечната честота, на практика изгаряте повече калории.

За да подобрите резултатите си на терена, в спортове като баскетбол и тенис

Странични степери

Застанете върху нисък степер с височина 20 сантиметра. Извършвайте последователни степ движения с единия и с другия крак последователно. Повторете колкото можете повече в рамките на 60 секунди (поставете си за цел да направите най-малко по едно повторение на секунда). Не правете пауза повече от 5 минути и повторете упражнението още един-два пъти.

Бонус

Правете упражненията на степер по-бързо. Дръжте горната част на тялото отпусната и изправена.

Когато сте на път или вкъщи без уреди

Упражнения, използващи телесното тегло

Направете следните 4 упражнения като една серия и след това повторете два пъти. Направете едно от тях по 20 секунди, починете 10 секунди и след това преминете към следващото.

Дълбоки клякания

Клякания и напади

Планинарско упражнение

Бързи скокове с един крак

Бонус

За да увеличите нивото на трудност, правете упражненията в продължение на 30 секунди, но запазете същото време за почивка. За изпълняване на целия цикъл пак ще са ви нужни около 5 минути.

Ако предпочитате тежести и ви отегчават традиционната аеробни упражнения

Поставете два конуса на разстояние от 9 метра. Направете 1-3 серии като държите чифт дъмбели. Починете 2-4 минути между сериите.

Започнете от първия конус и извършвайте загребвания с дъмбелите. Направете 8-10 повторения.

Отидете до другия конус и направете 8-10 упражнения за бицепс.

Изтичайте до първия конус и направете една серия дълбоки клякания.

Върнете се отново към втория конус и вдигнете 8-10 пъти дъмбелите над главата си. Върнете се при първия конус и оставете гирите.

Бонус

За да тренирате и прасците си по време на това упражнение, ходете на пети от единия конус до другия.

За изграждане на мускули на краката, за подобряване на издръжливостта и ускоряване на метаболизма

Бърз спринт

Поставете два конуса на разстояние от 25 метра. Тичайте толкова бързо, колкото можете от единия конус до другия, 12 пъти, 6 обиколки. Опитайте се да го направите за 1 минута. Починете 5 минути, повторете още един или два пъти.

Бонус

Ако вали дъжд, можете да се качите на бягаща пътечка за 60 секунди при пълна скорост. Починете 3 минути и повторете 2 до 5 пъти.

За да подобрите цялостното си физическо състояние и устойчивостта си

Тичане с диск

Поставете 20-килограмов диск върху кърпа, така че да се хлъзга. Сложете ръцете си върху диска и плъзгайки го по пода тичайте бързо около 25-35 метра. Починете 60 секунди. Повторете два до пет пъти.

Бонус

Увеличете напрежението в мускулите като държите изправени лактите, а краката на голяма височина, докато прасците са по-ниско от височината на раменете.

Източник: menshealth.gr

ВАШЕТО МНЕНИЕ

Please enter your comment!
Please enter your name here