Гринуич в опасност

Гринуич е на път да си съперничи с Мека. Мюсюлманската общност по света е изцяло готова да синхронизира часовниците си с гигантската реплика на Биг Бен в ислямския свещен град Мека. Горната част на кулата ще е подобна на Лондонския вековен часовник, като монументът ще е заобиколен от четири отличителни часовника, отмерващи Арабското време (три часа напред по Гринуич). Така бдящ над свещената Кааба в Мека, монументът ще бъде качен на покрива на 601 метров небостъргач. С обща височина от 610 мерта, сградата се очаква да бъде една от най-високите в света.

Всеки циферблат на часовниците ще бъде осъществен чрез мозайка от 98 милиона парчета стъкло и на него ще бъде инкрустиран надписът „Господ е най-великият“ на арабски език. С диаметър от 39.5 метра, часовникът се очаква да бъде разпознаван от 25 км. далечина.

Проектът за 800 милиона долара е направен от германски и шведски инженери и според указанията на Министерството на вероизповеданията.

В протест „Daily Mail“ съобщава, че : „Откриването на часовника ще бъде преднамерен опит да се измести Гринуич като отправна точка за измерване на времето, избрана през 1884г.“

ВАШЕТО МНЕНИЕ

Please enter your comment!
Please enter your name here