Децата в Калифорния ще се лекуват с помощта на виетнамска супа

Дълги, хлъзгави спагети се преплитат деликатно с изкусно нарязани парчета говеждо месо, за да се потопят в горещ ароматен бульон и да се превърнат в произведение на едно от най-великите изкуства на 21 век – маркетинга.

Надявам се, че това описание поне малко ще оправдае цената на вкусната виетнамска супа Phở. В стремежа си да превърнат Phở в най-скъпата супа в света, готвачите в новооткрития ресторант „Tiato” в Санта Моника, Калифорния утре ще организират търг, научаваме от LA Weekly.

Аз лично за пръв път разбирам, че супа може да бъде предложена на търг, но целта оправдава странният акт. Това е може би и първата супа с благотворителна мисия, защото постъпленията от продажбата ѝ ще бъдат дарени на педиатричните клиники в Лос Анджелис и Ориндж Каунти, както и болницата „UCSF Benioff“. Наддаването започва от 5 000 долара.

„Tiato” преобърна представата ми за супа, след като разбрах и какви са съставките, които правят този виетнамски специалитет истинска златна мина. Най-скъпото Phở е направено от японското говеждо Wagyu с бели трюфели от Алба (Италия), бульон от патешки дроб и ръчно направени нудълс от ценното месо на син омар, който се среща изключително рядко.

Утре виетнамският ресторант ще отвори вратите си не само за наддаващите клиенти, но и за ентусиасти, които желаят да станат свидетели на рекордната продажба.