Дженсън Бътън вече не може да кара своето Ferrari 512BB Berlinetta Boxer!

Ferrari 512BB Berlinetta Boxer от 1978г. ще бъде продаден на търг на „Bonhams“, който ще се състои  в  музея RAF в Хендън, Англия на 11 април, научаваме от Luxist. Но по-важен е в случая досегашния притежател на италианския суперавтомобил – това е британският състезател на Формула 1, Дженсън Бътън.

Бътън, който през 2009г. продаде своето Bugatti Veyron,  а през януари тази година продаде на търг и матово черния си Nissan GT-R, сега е решил да се раздели и с ценния Berlinetta Boxer. Търгът „Collectors’ Motor Cars“ вече е привлякъл вниманието на ценителите, като предварителната сума, която очакват от аукционната къща е 180 000 долара.

„Прекарвах страхотно време докато карах моя Boxer, но ангажиментите и отговорностите ми, свързани с Формула 1, няма да ми позволят да се насладя на автомобила пълноценно.“, казва Бътън. Той ни уверява, че автомобила е преминал през сервиз, където са направили цялостен преглед, свързан с обичайните проблеми на едно по-старо Ferrari.

Автомобилът, който Тим Скофийлд (глава на отдела за автомобилите към „Bonhams“) описва като „прекрасен пример за важен произход и изключително добро качество“, бил поръчан през декември 1977г. и бил доставен на първия си собственик през април 1978г. Преминал е през реконструкция на каросерията, а изцяло новият интериор е бил проектиран и изработен от известният специалист по реставрации на класически автомобили, Ник Картрайт, който направил и други подобрения.

ВАШЕТО МНЕНИЕ

Please enter your comment!
Please enter your name here