Димитри Медведев купува яхта за £26 милиона

Руският президент Димитри Медведев похарчил £26 милиона за супер яхта с изкуствен водопад и кино, научихме от Telegraph.

Дългата 54 метра яхта „Sirius“ разполага с шест спални, в които могат да се настанят 12 госта на президента и отделно яхтата може да настани 12 членен екипаж.

Може би си мислите, че £26 милиона  за яхта са достатъчно показателни за богатството на световният лидер, чийто народ получава средна заплата от около  £400. Но той побърза да разсее съмненията с административната поръчка на „траулер“.

Пресата в Москва твърди, че Кремъл купил яхтата втора ръка от турска компания в Истанбул. Смята се, че тя ще бъде заместител на сегашната президентска яхта, която ще бъде изведена от екплоатация. Плавателното средство, което се движи със средна скорост от 5 000 морски възела, е с луксозни характеристики като просторен салон, президентски апартамент и баня и водна платформа с „широка гама водни играчки и екипировка за гмуркане“.

Виктор Креников, говорител на Кремъл, споделя пред вестник „Ведомости“, че институцията е закупила яхтата в края на миналата година, но не коментира цената. Той казва, че плавателното средство е било оборудвано изцяло:

„Помислено е за всичко необходимо за работата и отдиха на президента“, казва той. „Президентът може да я използва по време на Олимпийските игри през 2014г. (в черноморския град Сочи)“, допълва Креников.

ВАШЕТО МНЕНИЕ

Please enter your comment!
Please enter your name here