Екологичният звяр Scorpion

Scorpion от „Ronn Motors“ ни дава най-доброто и от двата свята. Този невероятен автомобил ще ви зарадва с изключително представяне и екологично разрешение на проблема с горивото. Това е първата по рода си супер-кола и е направена да революционизира света на луксозните автомобили. Scorpion използва комбинация от стандартен бензинов двигател и чисто водородно гориво, което захранва двигател с 450 к.с. При това достига 5.8 л/100км разход на гориво и значително намалява емисиите на въглерод. Така този автомобил е добър както за околната среда, така и за джоба ви. „Ronn Motors“ използват технология наречена „H2GO Hydrogen On-Demand“ – вградена анодно-катодна система, която конвертира зареденото количество вода във водородно гориво.

Може би ще кажете, че не ви представяме нищо ново, имайки предвид, че и преди някои автомобили са използвали водородно гориво. Но всички те съхраняват горивото в резервоари под налягане, което е доста опасно. Този автомобил е различен по това отношение. Със своя V6 роудстър двигател с водороден инжекцион, Scorpion може да произведе 450 к.с (стандартен модел) и 650 к.с (Scorpion HX) и може да достигне до скорост над 290 км.ч, като поддържа разхода на гориво в обхвата на 5.8 л/100км.

Но това не е всичко. Външното представяне и дизайна съвпада с технологиите вътре. Scorpion идва с ръчно построена каросерия от карбон и лукавите HID ксенонови фарове, хромирано шаси, седалки Рекаро, като всичко в комбинация прави автомобила да изглежда за милиони. Само 200 екземпляра от този модел ще бъдат произведени и ще се продават на цена от $175 000.

източник: elitechoice.org

ВАШЕТО МНЕНИЕ

Please enter your comment!
Please enter your name here