Есенна сватба – на кои детайли да обърнете специално внимание

Есента е най-живописния, пъстър и забележителен сезон. В него съжителстват слънце, вятър, дъжд, разнообразни цветове, вкусни аромати. Ако сте решили да се венчаете именно през някой от неговите месеци е добре да сте подготвени за изненади. Есента е изключително непредвидима и своенравна, а времето може да варира от горещини до сняг.

Вижте на кои детайли от сватбеното си тържество да обърнете специално внимание, за да си спестите (пред)празнични главоболия.

Мястото

През последните години все повече хора решават да си кажат „да” на открито. Венчавките под синьото (или звездното) небе наистина са много красиви и романтични, но ако възнамерявате да се ожените през есента по-добре изберете „закрит” вариант. Колкото и топъл да е понякога този сезон, той е известен с непостоянната си, своенравна и непредвидима природа.

Макар и основното от пожеланията за сватба  „Да ви върви по вода” да означава късмет, щастие и благополучие, едва ли гостите Ви (а и самите Вие) ще се радват да прекарат празника в сушене на официалните си дрехи докато пазят храната и напитките си от понесените от вятъра листа.

Вместо да се впуснете в ритуални танци против дъжд, по-добре изберете сигурен и красив вариант на закрито. Хотел „Монтесито” в София разполага с приказна бална зала, подходяща за всякакви събития.

Мястото ще Ви очарова както с изискания си интериор, така и с неповторимата си атмосфера, професионалното обслужване, уютната си обстановка и завидния си капацитет – 300 места, които лесно могат да достигнат 500 (залата може да се слее с ресторанта на хотела).

svatbaОблеклото

Добре е дамите да помислят както за красотата на тоалетите си, така и за удобството им. Сватбената рокля, както и тези на шаферките, трябва да са съобразени със температурните специфики на сезона.

Това не означава да се откажете от мечтания модел заради капризите на времето, а просто да бъдете добре подготвени. Ако облеклото, което сте избрали, е доста леко и ефирно е хубаво да си вземете подходящ шал, болеро или сако – за всеки случай.

Дори венчавката да е планирана изцяло на закрито, сватбените ритуали включват доста обикаляне – дома на булката, църква, гражданско, ресторант. Имайте предвид, че през есента се изстива изключително лесно.

Напитките

Никой не обича топли спиртни питиета, дори през по-студените месеци. Въпреки това е добре да внимавате с охлаждането на напитките. Ключовата дума в случая е баланс. Не прекалявайте с изстудяването – в противен случай рискувате да простудите някои от гостите си или да причините дискомфорт на други.

Това, разбира се, не означава да им сервирате питиета със стайна температура. Просто избягвайте крайностите.

Хубаво е да помислите и за най-малките. Ако на сватбата ще присъстват деца (някои младоженци предпочитат малчуганите да си останат вкъщи) е добре да оставите част от безалкохолните напитки извън хладилниците.

ВАШЕТО МНЕНИЕ

Please enter your comment!
Please enter your name here