Законите в Канада не прощават дори на Ferrari и BMW

Преди 2 месеца канадската полиция спря двама 31-годишни мъже, които се състезавали в планината Сиймор със скорост от 200км/ч. Автомобилите: Ferrari Scuderia и BMW M6.

Полицията споделя, че майка се обадила в участъка да се оплаче, че почти била блъсната от автомобилите, докато разхождала двете си деца.

„Когато автомобил убие или нарани някого, вече е прекалено късно. Нашите закони работят, конфискувайки автомобилите на безразсъдни шофьори преди да са наранили някого, защото демонстрират неуважение към безопасността на самите себе си или на останалите на пътя.“, се казва в изявление на полицията.

Сега тези два автомобила ще бъдат продадени. Провинцията вече е сключила сделка с автокъща да вземе Ferrari-то, докато автомобилът на BMW ще бъде продаден на аукцион в сайта на „BC Auction„.

От постъпленията при продажбата на Ferrari 50% ще отидат при познат на шофьора, който е бил съ-собственик на автомобила, но не е бил замесен в „инцидента“. Провинцията ще получи 20% от тях, а останалите 30% ще бъдат изплатени на виновния шофьор.

източник: inautonews.com

ВАШЕТО МНЕНИЕ

Please enter your comment!
Please enter your name here