Защо заплатата никога не стига – 5 прости обяснения

Как да изкарам до следващата заплата?

Колкото и често да чувате онова клише, че заплатата не стига на едни за хляб, на други за яхта, има и други логични обяснения за това, че „заплатата не е достатъчна”. Много лесно можем да се вайкаме и оплакваме, а е по-трудно да потърсим причините наоколо и да си обясним този феномен, който засяга всеки от нас…

Има пет прости обяснения защо заплатата не стига. Ако ги прочетем, вероятно лесно ще разберем и къде лежи нашият проблем, но най-добре би било да направим нещо за финансовото си ограмотяване на първо място.

Заплатата ви не стига, защото…

  • Работите за ниска заплата, която приемате като даденост, не търсите начини да развиете себе си, да се качите на следващата стълбица.

Шефът ви е гад, мрази ви, мами ви с парите, а вие безропотно приемате всичко и тайно мечтаете това да се промени.

Вижте, това няма да се случи скоро или въобще няма да се случи. Вие сте се затворили в ситуация, в която ви е по-удобно да не правите нищо, а вместо това да се оплаквате. И ако сте зависим от някого, поставяте себе си в най-лошото положение, на заложник, който всъщност е роб сам на себе си.

  • Не плащате навреме сметките си и влачите след себе си огромен брой задължения.

Започнало е вероятно със сметката за водата, провлачила е крак и сметката за тока, не сте плащали данъци с години. Най-глупавото усещане е това, че ако вие забравяте, длъжниците ви също са забравили.  Сумата става все по-голяма и за да я влачите след себе си, плащате огромни лихви.

Просто вземете кредит до заплата и приключете веднъж завинаги. Нека това бъде обица за ушите ви.

  • Каквото и да изкарате, не живеете разумно и в хармония с разходите си.

Никога ли не сте се сещали, че на изхода не може да има повече, отколкото вкарвате на входа. Не може всеки път да си купувате всичко и да харчите несъразмерно на доходите си. Понякога е нужно и да стегнете колана и да го държите в името на нещо доста дълго време.

  • Нямате навика да спестявате, което ви поставя пред катастрофа всеки път, когато ви трябват повече пари от предвиденото за месеца.

Разумният начин на живот е това, което ще ви позволи да спестявате и да имате готовност и за месеци, в които разходите ще са повече от приходите.

  • Един от най-големите разходи, който винаги може да бъде намален или избегнат е… здравето.

Много хора винаги подценяват системната си грижа за здравето, докато не стане прекалено късно. Неразумният начин на живот води до болести, а лечението на болестите струва скъпо и ви прави неработоспособен. Изводът е прост – спортувайте, хранете се разумно и правилно, изпълвайте живота си с малките удоволствия, които максимално много ще подсилят имунитета ви и ще държат болестите далеч.

Искрено вярваме, че ако се вслушате поне в един от тези пет съвета за добруване и разумно отношение към парите, то това силно ще промени начина ви на живот и то към по-добро!

http://burzi-krediti.com

ВАШЕТО МНЕНИЕ

Please enter your comment!
Please enter your name here