Започва кинофестивалът „Киномания“

296

На 11 ноември – само след два дни започва 25-тото издание на кинофестивала „Киномания“. Тази година ще има нещо ново – конгресния център във Варна също ще подслони фестивала. Това ще стане между 18-ти и 24-ти ноември. Предпремиерно ще се насладим на най-новия шедьовър на Уди Алън – „Midnight in Paris” (“Полунощ в Париж”) с Оуен Уилсън и Рейчъл МакАдамс. Това ще се състои в зала номер 1 на Националния дворец на културата днес (9 ноември) от 19:00 часа.

Отново посетителите на „Киномания“ ще имам възможността да се насладят на филмови творби от Европа и Азия. Ще видим представители както на страни като Англия и Франция, така и малко по-източните – Русия, Китай и Япония.

Феновете на старото класическо кино ще могат да се насладят на „Портокал с часовников механизъм“ („A Clockwork Orange“) от 1971 година, на великия Станли Кубрик, в който главната роля играе Малкълм Макдоуел. Други стари ленти, които ще се прожектират са: „Закуска в Тифани“, „Трамвай Желание“ (за да се почете Тенеси Уилямс). Специално ще бъде излъчен и „Paris Blus”, по повод 110 годишнината от рождението на Луис Армстронг.

Организаторите са се подготвили перфектно – ще има и прожекции на кулинарни филми в зала „Мати“. Български актьори, фенове на готвенето ще анонсират въпросните филми. Става въпрос за Владимир Пенев, Любомир Нейков и Марта Вачкова.

Ще бъдат приготвени и ястие, взаимствани от тези в прожектираните филми. За това ще се прогрижи едно много голяма професионалистка Диляна Янева.

ВАШЕТО МНЕНИЕ

Please enter your comment!
Please enter your name here