Захвърлете спасителния пояс

колко трябва да е талията при мъжете

Ако досега сте се успокоявали, че допустимата обиколка на талията е 102 см, време е да се притесните.

Цитираната цифра може и да важи за американците все още, но международната федерация по диабет определя горната граница за обиколката на талията при мъжете в Европа на 94 см, тъй като рискът от различни заболявания (захарен диабет тип 2, сърдечно-съдови заболявания и др.) се увеличава значително, когато тази граница се превиши дори с малко.

Ето защо е наложително да захвърлите спасителния пояс, с който сте се сдобили, а ние ви предлагаме как:

100 калории по-малко на ден

Като се откажете от една голяма филия хляб на ден или малко сладко (вафла, шоколадче, десерт), ще си спестите най-малко 100 калории. Ако предпочетете за закуска сандвич с пълнозърнест хляб, нискомаслено сирене и пуйка вместо традиционната баничка, можете да се отървете от поне 120 калории, а заменяйки обикновената безалкохолна напитка с друга нискокалорична се „лишавате“ от други 150 калории.

Имайте предвид, че ако намалите приема на калории с поне 100 на ден, ще си гарантирате отслабване с 5 кг за една година.

Звучи обнадеждаващо, нали?

Повече движение

Увеличете изгорените калории с поне 100 на ден, като промените някои от ежедневните си навици – например използвайте стълбите вместо асансьора, не търсете да паркирате точно пред работата, така че да имате възможност да повървите (по всяка вероятност ще пристигнете дори по-бързо), вдигнете се от дивана и разходете кучето (не само около блока), танцувайте, придвижвайте се с колело и като цяло се старайте да увеличите движението в ежедневието си.

ВАШЕТО МНЕНИЕ

Please enter your comment!
Please enter your name here