Зумбирай се и отслабни с удоволствие

270

Зумба е тренировка, която обединява фитнес упражнения и латино танци в едно. Това става под съпровода на хипнотични латино ритми, които веднага вдигат градуса на настроението. Редуват се бързи и бавни ритми, примесени със силови тренировки, които неусетно стягат и извайват тялото. В основата на тази програма е заложена идеята за създаване на „фитнес-парти“ и именно тази концепция носи голям успех и фенове на зумбата по цял свят.
Салса, меренге, самба, регетон, африкански ритми, кумбия, фънк, хип-хоп. Това са част от най-популярните музикални стилове, под чиито съпровод милиони хора от цял свят са стопили излишните си килца.

Алберто „Бето“ Перез – бащата на зумбата

Фитнес танцът е създаден в средата на 90-те години на XX век от колумбиеца Алберто Перез, инструктор по фитнес и хореограф на известни личности от цял свят. Той се вдъхновява от традиционната кумбия, салса и меренге, с които е израснал. Бето решава да смеси любимите си латино ритми със стъпки от аеробиката и така се родила „зумба“ – дума, която е заимствана от колумбийската „румба“ и представлява алюзия за купон, както и от испанския глагол „zumbar“ – бръмча, свиря; бия, бъхтам.
С други думи – движи се бързо и се забавлявай максимално!

 

 

ВАШЕТО МНЕНИЕ

Please enter your comment!
Please enter your name here