Изкуството да флиртуваш

Усмихва ли ми се тя? Гледа ли ме той?

Флиртът със сигурност е забавен и изкушаващ, но знаете ли, че той е и неизменна част от еволюцията ни? Този прекрасен и чувствен начин на общуване е неразделна част от историята на човешкия род от самото му зараждане.

Но кога не се усещаме и прекаляваме и кога пък не правим достатъчно, за да ни разберат?

Флирт правила

С еволюцията на човечеството е еволюирал и флирта. Желанието да се флиртува винаги е било подплатено с една единствена, но много важна цел – да се привлече вниманието! И макар и доста развило се и променило, до ден днешен това си остава основната цел на флиртаджиите.

Самият флирт, както и повечето форми на комуникация между нас, се подчиняват на няколко основни и неписани правила. Едно от тях е методът, по заобиколен и изтънчен начин да се попита „Аз те харесвам, а ти мен?“.

В същото време флиртуването е съпроводено и от предизвикателството от неизвестното – все пак никой не иска да спечели без да може да оцени победата, защото е преодолял някакви препятствия.

И все пак, какво диктуват обществените правила?

За самия флирт си има явно място и време – барове, клубове, дискотеки, училище, че дори и на работа.

Подходящата „доза“ също се определя според мястото и времето на флиртуване…

Всеки флиртаджия си има свои индивидуален и различен стил на забежки. Затова и един и същи стил не винаги ще подейства еднакво на всеки човек – при едни ще дава добри резултати, а при други ще е просто смешен.

Например, в работата флиртът трябва да е максимално приближен до приятелските отношения и комуникация, защото между флирта и навлизането в нечие лично пространство има съвсем тънка граница, особено в работна среда.

Както знаем, човек може да флиртува по различни причини. За едни това е просто начин да се сближат с някого, с цел да спечелят неговата симпатия без планове за брак, деца и т.н.  Хората си говорят мило, правят си комплименти, разменят откраднати погледи, просто защото те така комуникират.

И все пак погледът почти винаги е и първата стъпка във „флирта с цел“. Едни предпочитат бързият и остър поглед придружен с кратка усмивка, а други – дългото и директно взиране!

И в двата случая това означава –  „начало на играта„.

flirtuvaneОт тогава натам, всичко се води от езика на собственото ви тяло, което може да доведе до смесени сигнали, ако не внимавате повече в „играта“ и си внушавате неправилно разбрани погледи и симпатия. Иначе самата вариация от методи не е чак толкова разнообразна –  жените обикновено се смеят по-различно от обичайното, имат по-високо самочувствие, малко са неадекватни, отмятат коса, докосват за малко (уж случайно) ръката на мъжа, усмихват му се и го гледат право в очите. Мъжете най-често отговарят на сигнала с отпусната стойка, директен поглед и накланяне напред към жената – те търсят интимния контакт.

Кога пък сме тръгнали в погрешна посока? Ако „обектът“ на вашите желания отклонява погледа си постоянно и търси компанията на тези, с които е дошъл/дошла, това почти винаги е недвусмислен сигнал за липса на интерес.

Флирт съвети

Умението да се привлича другия пол си има своите „трябва“ и „не трябва“:

  • Не бива разговорът да започва с прекалено и сухо оригиналничене. Типичните първи стъпки са тези за времето или просто някакъв бегъл, но изпъкващ комплимент. Ако не се чувствате уверени, че сте умели в този подход, най-добре пробвайте нещо лесно и добре познато, което звучи приятелски – например „Здравей! Казвам се…“
  • Не бъдете и твърде настъпателни и директни. Отбягвайте прекаления физически контакт, защото разбирането на съответния човек за лично пространство е наистина доста различно и варира.myzh-zhena
  • Бъдете сигурни, че човека срещу вас проявява ясно желание за контакт и интерес. Ако до 10 минути, разговорът е приключил някак си прекалено бързо и постно, това не е вашето поприще за изява.
  • Отбягвайте флирта със семейните и сериозно обвързаните – това със сигурност, рано или късно води до много проблеми!
  • Никога не бъркайте приятелските намерения с флиртаджииските- някои хора са „по-отворени“ и контактни по природа.
  • Отпуснете се – ако изглеждате нервни и притеснени, това ще ви изиграе само лоша шега.
  • Флиртуването е естествен, инстинктивен процес! Той предполага да бъде приятен. Стига да не подхождате с твърде много очаквания и натрапчивост, и с правилните умения и тактика, нещата могат да се получат много забавни и приятни. От вас зависи!

 

ВАШЕТО МНЕНИЕ

Please enter your comment!
Please enter your name here