Имение на Острова бе продадено за рекордните 140 млн. британски лири

262

Британски имот бе купен от руснак за рекордните 140 млн. лири. Купувачът, който е анонимен към момента, закупи 300-годишното имение в Ременхам близо до Хенли на Темза. Рекордната продажба включва около 200 акра паркове, монументи, къща, вили, конюшня и кей с навес за лодки.
Това е най-скъпо продаденият британски имот, който надмина дадените по-рано тази година 136 млн.  лири от украински предприемач за апартамент в централната част на Лондон. Според експертите продажбата доказва, че закупуването на най-съблазнителните предложения на пазара остава незасегнато въпреки финансовата криза.

Парк плейс (Park Place), който разполага с близо 3000 квадратни метра жилищна площ и се простира на 570 акра земя, бе закупен за 42 млн. лири през 2007г. от Майк Спинк – строителен предприемач, който се е специализирал в препродажбите на луксозни имоти. По това време, това е бил най-скъпият имот закупен извън Лондон. Той е вложил няколко милиона за да реновира имението, чийто екстериор бил много захабен и започнал да се руши. Предприемачът също развива и другите 300 акра от имението, които не са част от тази сделка. Имотът, който се намира близо до река Темза, бе пуснат за продажба през 2006г. за 45 млн лири, след като плановете за превръщането му в луксозен спортен комплекс, бяха отхвърлени от градския съвет в Уокингам, след бурни протести на местното население.

Основната част от къщата датира от началото на 18-ти век и е била собственост на принца на Уелс – Фредерик, най-големият син на Джоржд II. Помещенията са запазили автентичния си вид – внушителни каменни камини и цветни витражи по прозорците. Имението включва също и няколко отдалечени постройки – 3 къщи, 10 по-малки вили и други 8, които се нуждаят от ремонт, както и 2 голф игрища. Използвало се е за училище-пансион до 1998г, а неотдавна там бе снимана и новата версия на филма „St.Trinians“. Мястото се свързва и със зловещата любовна история на Мери Бленди, започнала в Парк плейс и завършила на бесилото.

Източник: http://www.telegraph.co.uk/

 

Обичам да пиша на семейни теми, всичко свързано със семейството и децата ме вълнува и интересува. И естествено, като всяка дама, понякога залитам на шопинг тематика :).

ВАШЕТО МНЕНИЕ

Please enter your comment!
Please enter your name here