И холивудските знаменитости са поклонници на новите технологии

393

Оказва се, че голяма част от холивудските музикални, спортни и филмови знаменитости са явни почитатели на високотехнологичните избретения на силиконовата долина. Някои от тях предпочитат тази слабост да остане в сянка за медиите, докато други най-отявлено демонстрират влечението си, появявайки се на конференции в компанията на видни инвеститори.
Представяме списък само на част от звездите с афинитет към иновациите.
Аштън Кътчър
Изненадващо, но факт. Освен актьорството съпругът на Деми Мур обича да инвестира във високи технологии. Звездата от „Ефектът на пеперудата“ притежава дял в компаниите Skype, Airbnb, Likealittle и Milk.
MC Hammer
Известният в рапърските среди с псевдонима Стенли Кърк Бърел, е редовен посетител на технологичните мероприятия, които се провеждат в силиконовата долина. Хамър е и супервайзър в проекта DanceJam.com.
Chamillionaire
Още една рап звезда често посещава конференциите в силиконоваат долина. Певецът твърди, че по този начин обогатява културата си и осъзнава колко е голямо влиянието на технологиите в музикалната индустрия. Последно изпълнителят беше засечен на конференцията TechCrunch Crunchup, която се проведе в Пало Алто , Калифорния на 29 юли.
Тим Ферис
Един от най-скъпоплатените автори в света (известен с публикацията си „4-часова работна седмица“) упражнява активна инвеститорска дейност, концентрирана в технологични проекти. Притежава капиталов дял в Twitter, Reputation.com, DailyBurn и SimpleGeo. Участва като консултант в управлението на компаниите Evernote, StumbleUpon и Uber.
Джъстин Тимбърлейк
Певецът е основен инвеститор в редица компании, сред които са новооснованата рекламна агенция Stipple и музикалното училище Miso Media.
Кърт Шилинг
Бившият играч от „Red Sox“ е основател на компанията 38 Studios, която е специализирана в разработването на компютърни игри.
Will.i.am
През януари тази година певецът от групата Black Eyed Peas стана директор на звеното за творчески иновации на изтъкнатия производител на чипове Intel. През декември 2010г Will.i.am изпълни песен, посветена на облачния компютинг за компанията Salesforce.com. Текстът е изцяло дело на певеца.
Шакийл О’Нийл
Американският баскетболист е притежава дялове в Twitter от ноември 2008г. В същото време звездата носи големи печалби на компанията за видео услуги по интернет 12seconds.tv, предизвиквайки масивен трафик на потребители към уебсайта.

ВАШЕТО МНЕНИЕ

Please enter your comment!
Please enter your name here