Какво да й купите за Коледа – въпрос с повишена трудност

Подарък за жена

Ако сте един средностатистически мъж, значи винаги чакате до последния момент, за да купите коледни подаръци. Избирането на перфектния подарък е важно, но с тази упорита криза, която витае около нас, коледното пазаруване може да се окаже плашещо преживяване. Така че, когато търсите идеалния подарък, трябва да сте сигурен, че сте направил правилния избор.

За да ви помогнем, съставихме списък с идеи за подарък според връзката, в която се намирате в момента.

На пазар с отстъпки!!!

Когато тя е по-богата

Ако сте бил уволнен, съкратен, освободен и т.н. и сега тя изкарва повече пари от вас: Със сигурност този период от годината ще удари по портфейла и по егото ви. Дори и да имате спестени пари, не бъркайте твърде дълбоко, а просто ограничете харчовете си за месец-два. Не яжте по ресторанти, забравете временно за киното, такситата и протеиновите шейкове – ще останете изненадани колко много пари поглъщат изброените неща.

А и кой казва, че пазаруването един ден преди Коледа е лоша идея?

Магазините може и да са претъпкани с хора, но това е защото търговците орязват цените с надеждата да се купят повече неща в последния момент. Жената, с която се виждате, би трябвало да знае, че се намирате в тежък период и не бива да очаква нещо блестящо и спиращо дъха. Спомнете си всичко, което тя може да е споменала докато сте гледали телевизия. Така тя ще оцени, че наистина я слушате, когато ви говори и знаете от какво се нуждае и какво иска.

Запомнете. Значението на подаръка ще бъде много по-важно за нея от цената му. Например, ако жената до вас обича на празници винаги да е с нова прическа и хубав грим, отбийте се в салона, в който ходи, и й издействайте едно празнично намаление. А можете и да я изненадате с малко глезотии, като например направите вкусна романтична вечеря за двама, която да я посрещне след работа.

Когато живеете заедно

Вие разбирате приятелката си достатъчно добре, за да знаете кой е любимият й цвят, какви бижута харесва или по какво си пада в момента. Например, можете да прегледате какво чете напоследък. Но след като с вашата дама сте на домашна вълна, тази година опитайте нещо по-различно. Вече живеете с нея. Може би сте с обща банкова сметка или пък си делите сметките. Така че не трябва да й купувате нещо, което тя може да си купи и сама. Накарайте я да се чувства специална.

Вземете й бижу, красива орхидея и коледен чорап, пълен с любимите й гримове, книги, кухненски джаджи, ако щете. Или можете да пробвате нещо по-тематично. Например билети за мач на любимия й футболен отбор, ново зимно яке, което да я топли и чифт ботуши в същия тон.

Когато не живеете заедно

Ако сте във връзка на далечно разстояние: Вие няма да сте заедно на празниците, така че персонализиран подарък би трябвало да компенсира липсата ви.

Внимание: за да й покажете, че наистина много държите на нея, опитайте се да намерите нещо възможно най-креативно и същевременно практично.

В зависимост от това колко време сте заедно, сумата пари ще е различна. Виждате се от година?

Изпратете й новия iPod. Дори и тя вече да има подобен продукт, Apple обновяват джаджите си толкова често, че новият iPod може още да не е попаднал пред очите й. Преди да й го изпратите го напълнете с любимите ѝ коледни песни, любимата й филмова музика и др.

Така. А сега й направете картичка. Върнете се обратно в детската градина и началните класове и си намерете пастелите, боичките и всичко, каквото се сетите. Комбинирайте цветовете с ваша обща снимка, така че да има причина тя да запази изключителното ви творение. След това напишете на гърба на снимката или на лист, който после ще добавите, причините за избора ви на отделните плейлисти в iPod-а. Това ще й върне спомените и ще намали, макар и само мислено, разстоянието между вас.

Когато сте заедно отскоро

Ако сте били само на няколко срещи: Този период от годината е много рискован за вас. Въпреки че зависи от сериозността и качеството на вашите досегашни срещи, ако все още не сте обсъдили сериозно чувствата си, или просто не знаете какво точно се случва, подаръкът може да усложни положението. Тя може много да ви харесва и вие нея също, но купуването на скъп подарък като фотоапарат, парфюм, или дори бижу, е много грешен избор. Не искате да изглеждате като самохвалко или да покажете прекаленото значение на парите за вас, нали?

Ако наистина много я харесвате, изненадайте я с „приключенска“ среща. Може да и споменете, че смятате, че ще бъде забавно по празниците двамата да се научите да се катерите, например. Ако тя обича да танцува, запишете се на салса. Или пък ако харесвате една и съща група, купете билети за концерт, независимо колко напред в бъдещето е той.

Ако все още се опознавате, значи вече сте си казали кой какво харесва и мрази и какви хобита практикувате. Така че, правене на нещо, което и двамата харесвате, комбинирано с вечеря, картичка и цветя ще бъде напълно достатъчно. Може би не планирате да сте с нея до края на живота си, но в момента я харесвате. Така че ако не направите нищо или пък забравите за празника, ще си вкарате сигурен автогол.

ВАШЕТО МНЕНИЕ

Please enter your comment!
Please enter your name here