Какво провокира интереса у читателите?

423

Дълго се чудих какво точно може да провокира интереса у читателите в един блог. Какво може да ги накара да коментират публикациите и да се абонират чрез RSS емисиите. И най-вече какво може да ги накара да се върнат отново в този блог.

Логично е, че всеки човек притежава индивидуалност и нещата, които го интересуват са строго индивидуални. Все пак няма две напълно еднакви човешки същества на Земята. Но винаги си мисля, че ако се блогва на достатъчно разнообразни теми винаги може да има по нещо за всеки. Друг е въпросът, че блогването на различни теми е много по-трудно в сравнение с тематичните блогове.

Наскоро прочетох една статия, в която се споменаваше, че за да се провокират потребителите да коментират публикациите, авторът трябва да ги провокира. Трябва да ги подканва да споделят мнението, също така да пише на актуални теми, които са доста обсъждания, и за които всеки има изградено мнение. Постовете да са написани в провокативен стил и в края на всяка стиатия блогъра да обобщава, като изказва мнението си и по този начин търси дискусия с читателите.

Не знам до колко тези неща са вярни, защото блогът ми е нов, блогвам от скоро и не съм много наясно все още. Старая се темите ми да са атрактивни, но въпреки старанието ми, за сега хората не коментират в блога ми. Най-вероятно допускам грешки, които смятам в най-скоро време да изчистя като по този начин направя блога си по-популярен.

 • Какво мислите по въпроса?
 • Какъв е вашият опит в тази сфера?
 • Можете ли да посъветвате мен и останалите читатели нещо полезно?

Ще ви бъда благодарен,  ако отговорите, макар и  частично, на моите (глупави) въпроси 🙂

 

3 МНЕНИЯ

 1. Статиите трябва да бъдат провокативни и автора да има контакт с читателите си. Това е моето мнение.

 2. Аз също съм новак в света на сайтовете и блоговете. 🙂
  Лично мен ме привличат крисивите, забавни и оригинални снимки, пасващи си добре със самата тема. За темите – вече е по-трудно за обяснение. Има блогове които следя, но това не значи че съм изчела от-до всички публикации. Зачитам се и след първите 2-3 изречения вече съм решила харесва ли ми или не. Понякога самото заглавие е достатъчно, за да ме грабне. Както обаче и ти казваш – хора и вкусове разни! Когато аз пиша в сайта си, го правя с настроение и за забавление, а не по-принуда ии с мисълта, че видиш ли трябва през определено време нещо да се побликува. това според мен е най-важното – да си искрен, да пишеш от душа и с настроение!
  Успехи ти желая! 🙂

 3. Да, за да имат успех публикациите ти трябва да си искрен и да го правиш най-вече за удоволствие. Това е ясно. Настроението също е много важно, но то все пак зависи от тематиката. Ако е по-развлекателно настроен сайт е добре, ако е на по-сериозна тематика мисля, че не би било препоръчително. Но все пак това е мое мнение и бих се радвал да прочета какво мислят останалите.
  Колкото повече хора споделят мнението си, толкова по-добре би било за всички.

ВАШЕТО МНЕНИЕ

Please enter your comment!
Please enter your name here