Как да се грижите правилно за вратовръзката си

как се поддържа вратовръзка

Решихме да обърнем специално внимание на грижите за едно от най-пренебрегваните, но изключително важни части на мъжкото облекло – вратовръзката.

Въпреки че има свои правила за грижа, като цяло вратовръзката е лесна за поддръжка. Една добре поддържана вратовръзка може да ви служи цял живот и да ви спести много пари, като се има предвид колко са скъпи тези аксесоари.

Важно за вратовръзките

Повечето вратовръзки са копринени и не изглеждат добре след повторно почистване. Втъкването на памучна салфетка в ризата ви може и да ви изглежда неудобно, но ако не знаете някакъв друг начин да не се окапете по време на хранене, това е най-сигурният вариант вратовръзката ви да остане без петна (освен ако не я свалите). Красива вратовръзка на точки

Както при обувките, опитайте се да не носите една и съща вратовръзка два поредни дни – като им давате почивка им помагате да запазят формата си и да изглеждат като нови.

Не пропускайте: Как да комбинирате риза и вратовръзка?

Когато развързвате възел, направете го бавно и правилно. Дърпането само ще разтегне вратовръзката, така че отделете подобаващо време на тази процедура.

Грижи и почистване на вратовръзката

Вратовръзките трябва да се съхраняват в изправено положение (вертикално), така че закачалките за вратовръзки са задължително допълнение към вашия гардероб. Гравитацията ще свърши тежката работа около премахването на гънките, а тъмнината на гардероба ви ще запази цветовете ярки.

Много вратовръзки подлежат само на сухо почистване. Причината е, че вратовръзката може да загуби форма и блясък при използване на химикали, така че нека химическото чистене бъде последна инстанция.Раирана вратовръзка

Дори и когато вратовръзката ви е силно намачкана, при никакви обстоятелства не я гладете. Ютията може да накара цветовете да избледнеят или да добави грозна лъскавина по ръбовете. По-добре оставете вратовръзката за 10-15 минути в гореща баня. Парата ще изглади и най-упоритите бръчки. Само внимавайте да не влезе в пряк контакт с вода.

Не пропускайте: Три начина да вържем вратовръзката си (видео)

И още за вратовръзките

Избягвайте да държите твърде дълго игли на вратовръзката, тъй като могат да я нагънат.

Ако пътуване често, инвестирайте в калъф за вратовръзки, който ще ги запази максимално по време на път. В краен случай, вратовръзката може да бъде завита на руло и поставена в чифт чорапи.

Поддържането и грижата за папийонките до голяма степен е същата като при обикновените вратовръзки. Не ги оставяйте с възли и по възможност ги окачвайте на закачалка за вратовръзки.

Нямаме съвети за тексаската вратовръзка. Освен да я изхвърлите. Веднага.

ВАШЕТО МНЕНИЕ

Please enter your comment!
Please enter your name here