Как изглежда едно мини Mini?

Новата концепция на британската компания ще ни даде отговора на изложението в Женева

Последният сериен автомобил на Mini – Countryman – може би е най-доброто предложение на компанията, но сега марката се завръща към корените си с най-новият си концептуален автомобил, за който научихме от Autoblog. Rocketman е името на концепцията, която е с дължина малко повече от 3 метра. Това означава, че е малко по-къс от базовия Cooper.

В създаването на Rocketman британската компания се фокусира върху красива каросерия с възможно най-малко тегло, за това главната конструкция е от карбон, което от своя страна прави основите на автомобила по-здрави. Акценти от въглеродни влакна се срещат на много места, като джантите, детайли от предната броня, калниците и част от вратите. Говорейки за врати, това се оказва и едно от иновативните решения в дизайна на Rocketman. При отваряне вратите се „пречупват“ чрез специалната си конструкция и обхващат и праговете, което позволява по-удобно качване и слизане от самия автомобил.

От тук се открива друга уникална гледка – интериорът е само с 3 седалки. Всъщност концепцията е 3+1, като трите основни седалки се ползват от шофьора и пътниците, а загатнатата малка седалка зад шофьорското място е предвидена да се сгъва, за да се освобождава повече багажно пространство. Самият интериор е изключително модерен и елегантен със специални LED-светлини, инфоразвлекателна система, включително и системата Mini Connected с 3D графики и иновативен волан, в който са концентрирани главните контролни бутони.

Дизайнерският модел изненадва и с уникалното отваряне на капака на багажника, които представлява цялостно оформен панел, чиито линии се скосяват и преминават в част от покрива. Тази част е детайл от емблематичния за Mini дизайн на покривa с британското знаме, като тук това е осъществено със специална игра от светлини и стъкло. Осветяването на стъкления покрив е изключителна иновация, която ще зарадва не само всеки клиент, но и всеки минувач.

Очакваме концепцията на изложението в Женева и да се надяваме, че Rocketman ще спечели одобрението на публиката и да го направи сериен автомобил, който според компанията ще е с невероятна консумация на гориво – 3л/100км.

ВАШЕТО МНЕНИЕ

Please enter your comment!
Please enter your name here