НачалоБизнесКитай ограбва наследството на Европа

Китай ограбва наследството на Европа

Главният китайски винопроизводител,“Dynasty Fine Wines Group„, създадоха свое шато в европейски стил в Тиандзин, Китай.

Имитационната класическа структура напомня на Версай, като се простира на площ от 11 000м³ с извити, назъбени парапети и мраморни статуи, които отдават почит на Дионисий, бога на виното. А отпред, подобно на Лувъра в Париж, стъклена пирамида посреща любителите на китайското вино.

Подземен музей под пирамидата въвежда посетителите в историята на виното и винопроизводството – от древните Египет, Гърция и Рим до най-известните изби на Франция и новия свят. Експонатната гама се простира от древни винарски урни и исторически бутилки до антични инструменти и оборудване за правене на вино.
Самото шато е обзаведено с класически мебели и исторически предмети като гоблени, средновековни брони, включително и фотьойл от 16-ти век, който е бил притежание на френския писател Мишел дьо Монтен. Навсякъде се отличават големи изложбени зали, които експонират едни от най-отлежалите алкохоли в света, като безценните коняци на „Rémy Martin“.
Освен че е винен център, „Chateau Dynasty“ ще организира банкети, специални събития и конференции в своята огромна трапезария, която може да събере 400 гости, като част от тях могат да се настанят в 22 гостни стаи, а останалите ще имат възможността да се насладят на СПА-терапии с лозови есенции.
Директорът на „Dynasty“, Г-н Бай Жишън ентусиазирано споделя: „Chateau Dynasty“ отбелязва важен етап от нашето развитие, което включва също така огромна експанзия на производствения капацитет. Винената индустрия в Китай се разраства непрекъснато през годините и ние сме горди, че сме част от това. „Dynasty“ е ангажирана с популяризирането на познаването и помага на китайските консуматори да разбират винената култура и да разпознават добрите вина. Нашето шато ще организира редовни изложби и семинари за френските и китайски вина, храна и култура, като създаде платформа за дегустации, промоции, търговия и колекциониране за любителите на вино в Китай“.
източник: luxury-insider.com
Най-новото

Кои очила Ray Ban да изберете този сезон?

Кои са най-иконичните модели слънчеви очила Ray-Ban? Като лидер в производството на луксозни слънчеви очила,...

Препоръки за предпазни мерки и лични предпазни средства 

Основни принципи за безопасност Предпазните мерки при работа с въздушен компресор са от изключителна важност...

Най-популярните криптовалути на пазара

Светът на дигиталните плащания се развива с изключително бързи темпове, а криптовалутите набират все...

Шпиндлерув Млин

Шпиндлерув Млин (Špindlerův Mlýn) е живописен планински град, разположен в планината Крконоше (Krkonoše) в...

Още по темата