Когато мъжът не ви радва с желания подарък

5 ситуации, които лесно можем да променим

За дамите подаръците са равносилни на признания в любов. Мъжете обаче се водят от съвсем различни причини, когато ги поднасят.

Предлагаме ви 5 често срещани ситуации, за да проумеете какво говорят за мъжа до вас подаръците, които ви прави. И начините да повлияете на неговите навици за избор на подарък.

Ситуация номер 1 – Практичен подарък

Той подарява само най-необходимото: техника, туристически обувки и т.н.
И прави подаръци само по определени поводи – рождения ви ден, 8 март, Нова година, годишнината от сватбата и т.н. Думата „изненада“ я няма в речника му.

Верни ли са следните твърдения?

 • Партньорът ви предпочита да пазарувате заедно и да контролира разходите;
 • Всеки месец обстойно проверява сметките;
 • Води разчети на парите;
 • Имате строга свекърва.

Ако сте дали положителен отговор на поне три от горните твърдения, основният проблем е пресметливостта на партньора ви. От малък е възпитаван да не харчи пари за незначителни неща.

-> Решението:
Най-важно за вашите отношения е първо да го разберете и приемете такъв какъвто е. За него всяко харчене на пари за ненужни неща е силен стрес. Все пак любовта може да се показва и не само с подаръци. Вие сте болна – а той е измил съдовете и е почистил с прахосмукачката – ето го еквивалентът на букета за вас!

Но ако държите да получите и подарък от любимия, тогава трябва да аргументирате покупката. Видели сте момиче да продава прекрасни рози и много ви се иска да ги имате. Кажете на партьора си, че с покупката ще помогнете на бедната продавачка. А и с аромата от букета у дома няма да е нужно да се дават пари за ароматизатор…

Внимавайте обаче да не прекалявате с подобни искания.

Ситуация номер 2: Не избира подарък

Никога не ви купува подарък, а ви дава пари да си изберете нещо сама.

Проблемът за вас не е, че партньорът ви не е щедър, а че ви се иска да ви изненада, да отдели време и да ви купи нещо специално.

Верни ли са следните твърдения?

 • Той се чувства неловко на улицата с букет в ръце;
 • Любимият ви изпитва съмнение в собствения си вкус и затова вие му купувате дрехите;
 • В детството майка му често го е хокала, че не е свършил нещо, както трябва;
 • Не понася скандалите и по време на спор избягва да ви гледа в очите.

Ако сте дали положителен отговор на поне три от горните твърдения, проблемът с партньора ви не е липсата на привързаност към вас, а притеснението му, че не разбира женската психика. Той се бои да не сбърка в избора на подарък и по този начин да ви разгневи.

-> Решението:
Уж случайно подхвърлете, че жълтите рози ви повдигат настроението, а хризантемите ви навяват печал. Ако ви направи подарък, дори да не е най-желаният, похвалете го и го окуражете.

Ситуация номер 3: „Неговият“ подарък

Вие искате орхидеи, а той ви подарява книга.

На диета сте, а той ви е купил шоколадови бонбони! Май не сте се научили да общувате правилно.

Верни ли са следните твърдения?

 • Когато сте недоволна от получения подарък, пламъкът в очите му угасва;
 • Често не можете да се разберете къде да излезете вечер. Вие сте голям любител на киното, а той е купил билети за театър…
 • Когато разговаряте, често оставате с усещането, че всеки от вас има предвид различни неща;
 • Смятате, че близките ви трябва да ви разбират от половин дума.

Ако сте дали положителен отговор на поне три от горните твърдения, значи имате проблем с общуването помежду си.

-> Решението:
Мъжките и женските възприятия са много различни. За партньора ви не е достатъчно ясно, че очаквате подарък, ако възкликнете: „Ах, какви красиви цветя!“. Тази фраза най-вероятно ще мине покрай ушите му.

Най-добре е да сте директна „Много ще се радвам, ако ми подариш 9 ириса“. Колкото по-ясно формулирате желанията си, толкова по-голяма е вероятността те да бъдат изпълнени.

Ситуация номер 4: Без романтични подаръци

Заедно сте едва от няколко месеца, но той не ви ухажва с цветя и бонбони.
Традиционните романтични жестове липсват във вашата връзка, а вие все още сте във вихъра на скорошното влюбване. Притеснявате се, че намеренията на любимия ви не са сериозни.романтични подаръци

Верни ли са следните твърдения?

 • Той ви звъни по телефона или ви праща съобщения поне веднъж дневно.
 • Разказва ви за родителите си.
 • Прекарвате свободното си време заедно.
 • Той се грижи да се чувствате добре в компанията му.

Ако сте дали положителен отговор на поне три от горните твърдения, няма защо да се притеснявате – партньорът ви определено се интересува от вас. Колкото и странно да звучи, той не ви прави подаръци, за да не ви притесни с тях.

Например, ако сте излезли навън заедно и той ви поднесе букет или плюшена играчка – цяла вечер ще трябва да разнасяте подаръка. Може би, вече е имал негативен опит в това отношение с някоя госпожица…

-> Решението:
Не се сърдете, все пак това е проява на грижа към вас. По-добре, когато го поканите на гости, му заявете директно, че любимите ви цветя са герберите, а шоколадът го предпочитате млечен и с бадеми.

Ситуация номер 5: Без подаръци

Въобще не смята, че е нужно да ви купува подаръци. Според него празниците и подаръците са абсолютно разхищение на време и пари.

Верни ли са следните твърдения?

 • Той ненавижда ходенето по магазините.
 • Винаги му е проблем да избере между сиво и синьо.
 • Не обича да получава подаръци от вас.
 • Не желае да говори за детството си.

Ако сте дали положителен отговор на поне три от горните твърдения, значи скъперничеството му е на емоционална основа. Най-вероятно семейството му е имало доста проблеми и на децата не е обръщано специално внимание. Той не е научен да споделя чувствата си и да доставя радост на околните.

В магазин за цветя или за подаръци, партньорът ви сигурно се чувства неловко. Той не знае не само какво да купи, но и как да го поднесе.

-> Решението:
Няма смисъл да се обиждате от поведението на любимия. По-добре го обградете с внимание и го научете да цени семейните празници.

Направете първата крачка – подарете му нещо полезно – аксесоар за колата или инструменти за домашни ремонти. След известно време предложете да си направите празник и да си размените подаръци. Помогнете му като съставите списък на неща, които ви харесват. И му покажете от кои сайтове може да ги поръча.

ВАШЕТО МНЕНИЕ

Please enter your comment!
Please enter your name here