Когато мъжът не ви радва с желания подарък (2 част)

към първата част

Ситуация номер 4: Без романтични подаръци

Заедно сте едва от няколко месеца, но той не ви ухажва с цветя и бонбони.
Традиционните романтични жестове липсват във вашата връзка, а вие все още сте във вихъра на скорошното влюбване. Притеснявате се, че намеренията на любимия ви не са сериозни. Верни ли са следните твърдения?

  • Той ви звъни по телефона или ви праща съобщения поне веднъж дневно.
  • Разказва ви за родителите си.
  • Прекарвате свободното си време заедно.
  • Той се грижи да се чувствате добре в компанията му.

Ако сте дали положителен отговор на поне три от горните твърдения, няма защо да се притеснявате – партньорът ви определено се интересува от вас. Колкото и странно да звучи, той не ви прави подаръци, за да не ви притесни с тях. Например, ако сте излезли навън заедно и той ви поднесе букет или плюшена играчка – цяла вечер ще трябва да разнасяте подаръка. Може би, вече е имал негативен опит в това отношение с някоя госпожица…

-> Решението:
Не се сърдете, все пак това е проява на грижа към вас. По-добре, когато го поканите на гости, му заявете директно, че любимите ви цветя са герберите, а шоколадът го предпочитате млечен и с бадеми.

Ситуация номер 5: Без подаръци

Въобще не смята, че е нужно да ви купува подаръци.
Според него празниците и подаръците са абсолютно разхищение на време и пари. Верни ли са следните твърдения?

  • Той ненавижда ходенето по магазините.
  • Винаги му е проблем да избере между сиво и синьо.
  • Не обича да получава подаръци от вас.
  • Не желае да говори за детството си.

Ако сте дали положителен отговор на поне три от горните твърдения, значи скъперничеството му е на емоционална основа. Най-вероятно семейството му е имало доста проблеми и на децата не е обръщано специално внимание. Той не е научен да споделя чувствата си и да доставя радост на околните. В магазин за цветя или за подаръци, партньорът ви сигурно се чувства неловко. Той не знае не само какво да купи, но и как да го поднесе.

-> Решението:
Няма смисъл да се обиждате от поведението на любимия. По-добре го обградете с внимание и го научете да цени семейните празници. Направете първата крачка – подарете му нещо полезно – аксесоар за колата или отверка. След известно време предложете да си направите празник и да си размените подаръци. Помогнете му като съставите списък на неща, които ви харесват. И му покажете от кои сайтове може да ги поръча.

ВАШЕТО МНЕНИЕ

Please enter your comment!
Please enter your name here