Дионисий ви зове!

вино

Ако искате да разнообразите живота си, превъплъщавайки се в божествената роля на покровител на виното, като за начало можем да ви предложим да станете колекционер.

Колекционирането на вино е забавно и предизвикателно. Предоставя ви възможността да изследвате една различна страна на живота – страната на вкуса и личността.

Готови ли сте да се гмурнете в света на виното?

1. Започнете с намиране на подходящото място за складиране на виното ви. Няма смисъл да харчите парите си за колекция вина, ако нямате студено, тъмно място, с качествени поставки за вино, на което да я съхранявате.

2. Идентифицирайте интересите си. Искате да колекционирате червени, бели или и двата вида вина? Искате да колекционирате местни или интернационални реколти?

Създайте си „План Колекционер“, за да ви помогне да се фокусирате.

3. Образовайте се. Абонирайте се за винени или специализирани списания и се регистрирайте в уебсайтове, предлагащи инфомация за животворната течност. Присъединете се към местни винени клубове и се запознайте с някои сомелиери и винени производители и търговци.

4. Поинтересувайте се за събития свързани с винени презентации и дегустации. Така ще имате потенциалната възможност да опитате сортове, за които дори не сте подозирали.

5. Пробвайте само подобни видове, когато тествате вина, подготвени за отлежаване. Ще се насладите много повече на дегустация фокусирана само върху един сорт, например Санджовезе, отколкото на по-голяма селекция вина.

6. Идентифицирайте вкусовите характеристики и се опитайте да различите реколтите, когато пробвате разновидностите на един вид вина.

7. Имайте търпението да разберете какво ви харесва и кой вид вина е за вас, преди за закупите по-голямо количество.

8. Купувайте по-големи бутилки от 2,2л. например. Те отлежават по-добре – тъй като има само една коркова тапа и общата повърхност на бутилката е по-малка от обема вино, излагането на въздух и светлина е по-малко.

9. Кажете на търговците, с които ще работите, от какво се интересувате и ги помолете да се свържат с вас, когато желаните от вас сортове станат достъпни или ги имат в наличност.

10. Помислете за закупуване на вина с бъдеща доставка, който ще ви гарантират достъп до някои добри международни видове.

11. Позволете си да посетите не само местни, а и международни винени региони за ден, уикенд или седмица. Запишете в графика си колкото се може повече дегустации в различни винарни… и се насладете!

ВАШЕТО МНЕНИЕ

Please enter your comment!
Please enter your name here