Компютърните игри са полезни и лечебни!

Научно изследване доказа, че видео игрите създават по-добри работници. Други проучвания сочат, че компютърните игри действат също както аналгинът потушава болката. Резултатите бяха оповестени от Entertainment Software Association – организация, чиято дейност се концентрира в това да докаже на хората, че играенето е много, много добро за тях.

Специалисти са стигнали до извода, че онези, които се обучават посредством някакъв вид видео игра, правят задачите си по-бързо, по-добре, придобиват повече умения и усвояват информацията за по-дълго време, за разлика от работещите, които се учат в неинтерактивна, пасивна среда. В изследванията са участвали 6 476 доброволци, тествани с 65 видео игри с учебна цел.

Резултатите са, че онези с видео игрите са изкарали до 14 процента по-високи резултати за фактологични знания, умения и издържливост, спрямо останалите участници. В момента се разработват учебни игри за бармани, която ще учи как точно се сипва бира, като участниците ще губят точки при неизпълнение на изискванията.

Но защо обучението да спира дотук? Би било добре видео игрите да бъдат вкарани в ежедневния работен процес. Може би компаниите трябва да помислят и да сложат по една Xbox 360 до всяка кафе машина например. И вместо да се наливат с кофеин в 3 часа следобед, служителите могат да направят „едно кръгче“ с играта и да се върнат на работното си място презаредени.

Имате ли нужда от още извинения, за да играете?

Американската асоциация за изучаване на болката разкри по-рано през годината, че видео игрите действат като обезболяващи. Дори са препоръчителни за децата! Това са официални проучвания, така че следващия път, когато се разболеете, оставете пилешката супа на жена си и вземете лечението си в собствени ръце.

ВАШЕТО МНЕНИЕ

Please enter your comment!
Please enter your name here