Лаптоп – нов или втора употреба?

Мобилните компютри изместиха настолните си събратя от лидерското място на пазара още преди няколко години, а разнообразието на модели, размери и мощност затруднява избора на машина на всеки неспециалист. В същото време, хората масово ползват лаптопите си за браузване в мрежата и работа със стандартните офис програми, които нямат особено високи изисквания към характеристиките на компютрите.

Увеличеното търсене на лаптопи е съпроводено от постоянен спад в цената им, което от своя страна завърта колелото и покупките растат ежедневно.

Как обаче компаниите производители на мобилни компютри успяват да се справят с натиска на пазара за ниски цени?

Естествено, за да се осигури ниска доставна цена е необходимо да се направят компромиси, и най-често това са детайли, които убягват на неспециалистите в областта. И въпреки че на хартия някои конфигурации изглеждат еднакви, разликата в цената може да бъде доста голяма.

Така например дизайнът на шасито при по-евтините лаптопи обикновено не е достатъчно добре проектиран, което води до често прегряване и забиване на машината. Пластмасата, от която е направен корпуса е по-некачествена, съответно се чупи или пука по-лесно и води след себе си съответните неудобства.

В същото време лаптопите от висок клас, които преди 3-4 години са стрували по няколко хиляди лева, в момента се продават втора употреба на цени, по-достъпни от цената на нов лаптоп от ниския сегмент. А качеството на такъв лаптоп втора употреба е несравнимо по-високо, отколкото на на entry-level нов мобилен компютър, и често това се вижда дори с просто око. laptop-vtora-raka

В допълнение, почти всички фирми, продаващи техника втора употреба дават от 3 до 12 месеца гаранция на предлаганите компютри, като на всяка машина е направена цялостна профилактика, което гарантира безпроблемна работа от поне няколко години.

Например, лаптопите „втора ръка“ предлагани от Пласико (може да ги видите тук) са произведени от лидерите в бранша, притежават много добри характеристики и като нови са стрували наистина хиляди левове. Техническите им данни биха задоволили всеки претенциозен потребител, а гаранцията ви осигурява спокойно ползване за година напред.

1 мнение

  1. Здравейте, лаптопите от Пласико са много надеждно но мога да предложа и лаптопи от други фирми като
    Ардес, Квантсервиз и Неса Компютърс

ВАШЕТО МНЕНИЕ

Please enter your comment!
Please enter your name here