Леденият хотел на Лапландия отвори врати преждевременно

Леденият хотел „Jukkasjarvi“ в шведска Лапландия или най-големият леден хотел в света посрещна първите си гости тази седмица, което е с един месец по-рано от обичайното.

Тази година хотелът разполага с 60 ледени стаи и създаден за 21 път тази година, „Jukkasjarvi“ остава първият и все още най-голям леден хотел. Той предлага и луксозни апартаменти, ледена рецепция, ледена църква…леден бар в партньорство с „Absolut“ и главна зала с ледено кристален полилей.

Елитният екип от експерти е отговорен за създаването на ледения хотел с размер 5 500м², като го построяват върху стоманени форми, които покриват с комбинация от сняг и лед и след това премахват стоманената платформа.

Специално селектирани майстори на изкуството от целия свят започват да оформят ледените блокове, събрани от близката река, за да създадат интериора, като всеки участващ изпълнител е напътстван от професионалист с опит в леденото строене и проектиране.

Леденият хотел ще бъде отворен до пролетта, когато се оставя да се размрази и да се слее с река Торн, от където всъщност е дошъл.

Подобен на него е и „Hotel de Glace„, който е единственият по рода си хотел в Северна Америка и се очаква да отвори врати на 7 януари.

ВАШЕТО МНЕНИЕ

Please enter your comment!
Please enter your name here