Модният феномен Asher Levin

411

Много интересни са моментите, когато в застоелите води на модата падне камъче и предизвика огромно вълнение, на подобно нещо са способни само дизайнери като Джон Галиано, Александър Маккуин, Рик Оуенс и Тиери Мюглер. Някой, който идва с повече от сензационен шок, който може да предложи нови силуети и текстури и може да доведе модата до едно ново измерение. След всеки един от тези дизайнери стои въпросът – какво ново още може да бъде измислено? Има какво и доказателството за това е 23-годишният американски дизайнер Ашър Левин (Asher Levin), който ознаменува раждането на модата от третото хилядолетие.

Ашър Левин е феномен, който успява да вплете своя интерес към наномикроскопичните органични форми и структури в занаята си и модата. Младият дизайнер прекарва часове в изучаване на книги за животинското царство и по-специално микроорганизмите като най-малката биологична форма, от тях черпи вдъхновение за своите дрехите. Ашър трансформира еволюцията в стил на обличане, който преобръща напълно представите за мъжка мода като силует и линия.

Гага в огромна бяла усмирителна риза от Asher Levin

Първата си колекция Левин представи едва миналата година и веднага успя да генерира огромен интерес. Моделите за есен-зима 2010/2011 иновативният дизайнер създава още докато е в гимназията. След това се мести в Ню Йорк, където започва да лансира линията си и да създава дрехи за творци от клубната сцена. Големият успех обаче идва след сътрудничеството му с дизайнера на Лейди Гага – Никола Формичети. Ашър използва таланта си и създава прослувутата бяла рокля, приличаща на голяма усмирителна риза. Листата на известните клиенти на диайнера допълват имена като Бруно Марс, Scissor Sisters, Black Eyed Peas.

Колекция есен-зима 2011/2012

Колекцията есен-зима 2011/2012

С всяка следваща колекция Левин става все по-провокативен. Сред екстравагантните предложения за студения сезон доминират жилетки и якета сякаш изтъкани от човешки черва, панталони с авангардна кройка, якета с множество причудливи уникални детайли, футуристични обувки и очила, напомнящи филм на ужасите или най-малкото страшен трилър.

Колекция пролет-лято 2012

Колекция пролет-лято 2012

Вдъхновението за тази колекция идва от влечугите, птиците и насекомите – маски, покриващи лицето напълно, маншони достигащи до земята с формата на крака на инсект, дълги ръкави като пипала. Панталоните са впити тип клин, тези с дължина под коляното са свободни и изпод тях се подават кюлоти, срещат се и свободни гащеризони. Колекцията е замислена по иновативен начин и успешно съчетава готик и анималистични елементи.

Източник: moda.cz

Обичам да пиша на семейни теми, всичко свързано със семейството и децата ме вълнува и интересува. И естествено, като всяка дама, понякога залитам на шопинг тематика :).

ВАШЕТО МНЕНИЕ

Please enter your comment!
Please enter your name here