Най-добрите филми за мотори (и с мотори) на всички времена

Представяме ви класация на деветте най-силни филма с мотори за всички времена. Разбира се, когато става дума за филми, мненията са различни, затова не се ангажираме с това, че нашето мнение ще съвпадне с вашето.

„On Any Sunday“ (1971)

Документално проследяване на живота на състезатели и ентусиасти, сред които и актьорът Стив Маккуин. Задавайки си въпроса „Защо го правят?“, филмът ни запознава с хората, които отдават, а понякога и рискуват живота си, за да се състезават на писта или оф-роуд.

Mad Max (1979)

Мел Гибсън е в ролята на Макс Рокатански, който трябва да си отмъщава за смъртта на най-добрия си приятел, жената и детето си. Тази роля е пробивът в киното на Гибсън.

The Wild One (1953)
Марлон Брандо прави култов образ, изигравайки лидерът на банда Джони Страблър.

Stone (1974)

Култов австралийски филм за полицай, който се внедрява в бандата на мотористи.

„Волният ездач“ (1971)

Нито един списък с филми с мотори няма да е пълен, ако в него не присъства „Волният ездач“ – историята на двама мотористи (Питър Фонда и Денис Хопър), които пътуват из САЩ, търсейки свободата. Във филма участва и Джак Никълсън.

Не пропускайте да видите и нашата колекция Филми по действителен случай

Терминатор 2 (1991)

Какво да кажем за Терминатор 2 – високобюджетна класика с Арнолд Шварценегер. Моторите се появяват през целия филм с няколко добри преследвания и специални ефекти. Един от най-добрите екшън филми за всички времена.

Viva Knievel (1977)

Филмът е класика от 1977 г. Ивъл Канивъл се готви за най-опасния си скок в Мексико, но намира време и да се срещне с феновете си, да помогне на няколко сирака и да направи още една-две добрини.

Silver Dream Racer (1980)

Филм за млад състезател, който си сглобява мотор за GP и се опитва да спечели състезанието във Великобритания.

Faster (2003)
Това е филм с участието на Юън Макгрегър, който спокойно може да бъде наречен документален. Той разказва за света на MotoGP и състезателите в него.

ВАШЕТО МНЕНИЕ

Please enter your comment!
Please enter your name here