Най-известният дворец в света с 5-звезден хотел

През 2012 ще спим във Версай и ще се разхождаме в градините на Луи  XIV

Кой не би пожелал да прекара една нощ или повече в Негово величие Версай?

Сега действително ще имате шанса да го направите, защото част от ценната забележителност скоро ще бъде превърната в луксозен петзвезден хотел.

Версай е най-посещаваният туристически обект в света. Хиляди туристи се редят на опашки ежедневно, за да видят най-известната кралска постройка. И това, което ви споделяме определено е добра новина за туристите.

Луксозният хотел ще бъде на около 100 метра от главният дворец, който някога беше дом на френската монархия от Луи XIV. Имението познато като „Hotel du Grand Controle“ е било построено през 80-те години на  XVI век, за да служи за офис и жилищна сграда на касиера на краля. Заместник-управителят на Версай, Мишел Ошам е разстроен от окаяното състояние на наследственият монумент. Поради недостатъчни средства той най-накрая се обърнал към белгийската хотелиерска компания „Ivy International„. Компанията ще ремонтира дворецът с 23 спални, като го направи луксозен хотел.

Някои хора навдигнаха вежди за предаването на националното богатство в ръцете на частен управник, но определено е по-добрият вариант, отколкото да се превърне в руини. Хотелът е предвиден да отвори врати през 2012г. и името, което е известно за сега е „Hotel de l’Orangerie„. Името изглежда много по-подходящо, защото предлага спиращи дъха гледки към оранжерията, в която небезизвестният Луи отглеждал над 1 700 портокалови и палмови дръвчета през зимния сезон. Говори се, че при отварянето на хотела гостите ще имат възможността да се разходят с шампанско в ръка из известните градини, в които външни хора не са престъпвали от 300 години.

ВАШЕТО МНЕНИЕ

Please enter your comment!
Please enter your name here