Наркотикът „Крокодил“

514

Все по-често в Русия може да срещнете наркомани. Финансовата криза удари и тях. Ако преди хероинът беше дъното, мизерията на наркотичните вещества, то сега нещата са малко по-различни. Благодарение на кризата се измисли т.н. наркотик „крокодил“ или „крок“. Той е доста по-евтин и по-ефективно от хероина 100 % – така да се каже – „се храни“ с човешкото тяло, в което е инжектирано.

Зависимите хора успяват да си го приготвят сами, като смесят таблетки от кодеин, бензин, киселина от фосфор и прост разредител. Този наркотик е получил своето име, защото кожата на наркомана става зелено-сива като започва да се люспи. Той е толкова смъртоносен, че освен пораженията на жизненоважните органи, в последния стадий буквално месото се отделя от костите. И тъй като ефектът от наркотика трае не повече от 2-3 часа, той трябва да се употребява доста по-често.

Интересното е, че в Русия в Интернет всеки, който се интересува може съвсем спокойно и свободно да получи рецептата за наркотика и подробно обяснение за нейното приготовление. Лесният достъп и до съставките идва от това, че кодеинът като основна съставка се продава свободно – без рецепта, за разлика например от Германия. Както за всичко, така и за броя на наркоманите в Русия има официална и неофициална статистика. Според първата броят им е едва 100 хиляди, докато неофициално са повече от милион.

 

 

Сподели
Обичам съвременните техно-джаджи. Смартфони, компютри, телевизори - ако работи с ток или на батерия - значи е по моята част.

ВАШЕТО МНЕНИЕ