Стилът ви на писане ще избере писалка от „Montblanc“

Производителят на традиционни химикалки, както и други луксозни предмети и аксесоари, „Montblanc“, ще предлагат нова услуга и възможността да се сдобиете с поръчкова писалка, съобразена с вашия стил на писане. Компанията винаги е предлагала различни размери на писеца в зависимост от предпочитанията на пишещия, но новата услуга ще включва уникално персонализирано изследване, проектирано да идентифицира как пишете и кой е идеалният размер писец за вас. Това също така включва създаването на уникална писалка, направена изцяло и само за вас в работилницата на “ Montblanc“ в Хамбург, Германия.

Процесът на проучване е прост, но достатъчно информативен за производителите. Започва с настаняването ви пред компютър с голям дигитален таблет. Върху него се слагат специални листове хартия и тук от  „Montblanc“ ще ви помолят да напишете произволен текст. Написаното от вас се пренася на компютъра в реално време, като се предава и информация относно натиска, ъгъла и продължителността на изписване на една дума. От тук насетне процесът продължава изцяло с помощта на компютъра, който прави препоръки като кой размер писец е най-подходящ за вас и за начина ви на писане. Писецът или върха на писалката е този, който извършва самото писане. Някога той е правен от специално подрязано перо, но днес се произвежда изцяло от метал. „Montblanc“ са известни с най-висококачествените и най-ефективните писци, които произвеждат от солидно злато, като върха на писеца е направен от комплексна метална сплав. Тази сплав всъщност се оказва по-скъпа от самото злато и се използва главно защото златото е сравнително мек метал, а от „Montblanc“ искат писалките им да траят вечно, дори при редовна употреба.
Компанията предлага различен размер писец, като това зависи от реалния размер, ширината, формата и сърцевината, която се захранва с мастило. Колкото по-малък е размера, толкова по-фино е изписването.
След първоначалния тест, специалистите на „Montblanc“ ще ви дадат възможността да тествате всички размери, за да установят кой е най-удобния писец, който пасва на вашия стил. При левичарите нуждите са по-комплексни и затова тази част от теста е изключително важна за установяване характеристиките на бъдещата ви уникална писалка. И наред с цялото това проучване ще получите и много ценна информация за начина ви на писане, както и исторически факти за писалките.
Базовия тест е безплатен и след това клиента може да поръча своя персонализиран писец от солидно злато. Процесът за направата отнема няколко седмици и включва специална индивидуална гравюра в златната част. Ако изберете обикновен готов корпус, цената ще бъде 600 евро, но ако предпочитате това произведение да бъде само и единствено ваше с уникален дизайн, то цената ще зависи от по-нататъшните услуги.

ВАШЕТО МНЕНИЕ

Please enter your comment!
Please enter your name here