Нова година – нов гардероб!

Как да подредим гардероба

Ако всичко прибрано в гардероба ви са само и единствено дрехи и правите всичко възможно, че да не отваряте този гардероб отново, то може би е време да посрещнете грубата реалност – трябва да го подредите.

Най-добрите цени за гардероби!

Как най-лесно да подредите гардероба си?

С идването на новата година ще ви дадем ценния съвет да организирате всичко наново и да изчистите гардероба си (и отношенията с приятелката си, ако имате такава). Но преди да започнете да ровите в дрехите, аксесоарите и чуждите принадлежности, които евентуално могат да се помещават в шкафа, искаме да ви помогнем с това откъде да започнете. Ризи в гардероба

От подреждането на дрехите до допълнителното място за складиране, ние ще ви отведем до решението за това, от какво имате нужда при организирането на онази незнайно защо измислена мебел, наречена „гардероб“.

Изхвърлете всичко ненужно

Първата стъпка при пренареждане е да се отървете от това, от което не се нуждаете. Така че преразгледайте най-вече онези дрехи, които пазите от векове (защото имат някаква стойност) и ако не ги носите и честно не можете да си представите да ги облечете някога, просто ги изхвърлете.

Колкото и болезнено да е за вас да изхвърлите онази дреха от тартан, мислете за това, че освобождавате място за по-добрия си гардероб. Отделянето на сезонните ви облекла на друго място също ще освободи допълнително пространство за нещо ново.

Повечето благотворителни организации също така биха дошли до вратата ви, за да вземат нежеланите дрехи, спестявайки ви време, като по този начин ще почувствате дейността си значима.

Сложете подобните заедно

Подредба на гардеробРовенето в гардероба отнема време и енергия, особено когато не сте в настроение да го правите. Закачете подобните дрехи заедно и на закачалки една до друга (като официални ризи, спортни сака с блейзери), като това ще ви спести усилията и ще поддържа спретнатия вид на гардероба ви.

Окачването на еднакви или приличащи си дрехи заедно ще ви помогне също така да установите какво искате да облечете, вместо какъв цвят да облечете. Например по-вероятно е да се наведете към някой пуловер, отколкото трескаво да се опитвате да съчетаете нещо.

Инвестирайте в организатори

А какво се очаква да направите с нещата, които просто не можете да окачите? Заложете на допълнително пространство, като рафтове, допълнителни шкафове за обувки или организатори (висящи текстили рафтове, които можете да намерите в повечето супермаркети или магазини за дома).

Сгънете по-дебелите пуловери и деликатните ризи, сложете ги на рафтовете и ако имате безброй чифта панталони, окачете ги на специални за тази цел закачалки с няколко нива, за да ви помогнат да отделите всеки чифт. Ще установите, че имате по-лесен достъп до нещата, които носите по-често, а тези, които слагате веднъж в месеца сами ще отидат назад.

Направете аксесоарите видими

Макар да имате чекмедже пълно с вратовръзки и ръкавели, може би това не е най-добрата идея за съхранение – вие сте по-малко склонни да използвате тези аксесоари, защото са закътани някъде там. (забележка на дизайнера: вратовръзките се нагъват и нарушават линията си, когато „лежат“ в чекмеджето ви).

Помислете за купуването на рафт/витрина, който да излага колекцията ви от вратовръзки и колани. Ръкавелите и часовниците трябва да се съхраняват в бижутерна кутия със съответните стойки за тези аксесоари. Това ще ви вдъхнови да се обличате по-изискано и спретнато и ще ви позволи да използвате целия капацитет на аксесоарите си, вместо да забравите за тях и да използвате само един сет.

Да обобщим

Бъдете реалистични, бъдете остроумни и най-вече бъдете търпеливи докато изработвате пътя към новия си гардероб.

  • Изхвърлете дрехите и нещата, които вече не носите – ще имате повече пространство за нещата, които искате да носите и за тези, които искате да прибавите в бъдеще.
  • Дръжте подобните неща заедно –  пуловери с пуловери и официални ризи с официални ризи. По този начин ще спестите време при решението какво да облечете.
  • Инвестирането в рафтове, шкафове за обувки и закачалки на няколко нива ще ви помогне да освободите място и да разделите дрехите, аксесоарите и обувките си.
  • Направете аксесоарите си видими при пръв поглед, така че да имате възможността по-често да ви включвате в ежедневното си облекло.

ВАШЕТО МНЕНИЕ

Please enter your comment!
Please enter your name here