Новият календар на Пирели

266

Производителите на гуми превърнаха своя годишен календар от естетски подарък за отбрани ценителите на женската красота и марката в дългоочаквано събитие за модни спецове, колекционери и фенове. Автомобилните гуми не винаги могат да се видят на страниците на календара, но за сметка на това арт фотосите на разсъблечени красавици присъстват неотменно.

За обектива тази година застава италианският фотограф Марио Соренти, който снима за редица известни марки и списания, сред които модната библия „Вог“. Главната роля в календара за 2012 година е поверена на супермодела Кейт Мос, чиято голяма любов според таблоидите е именно Соренти. Не по-малко известни обаче са и останалите дами в календара – Лара Стоун, Мила Йовович, Саския де Брау, Изабели Фонтана и Ринко Кикучи.

Тазгодишния календар се различава коренно от този за изминалата година, когато автор на фотосите бе модния дизайнер и фотограф – Карл Лагерфелд. Докато екстравагантният модист бе заложил на стилизирани черно-бели снимки, направени в студиото му в Париж, то за фон на предстоящото издание са избрани красиви и пълни с цвят пейзажи от слънчева Корсика. Фотографиите бяха заснети още през май, така Соренти стана първият италиански фотограф работил за календара на Pirelli. Замисълът на фотосите тази година е красивите модели напълно да се слеят с природата, създавайки представата за хармония между женската красота и духът на това прекрасно кътче. Съществена отлика от календара миналата година е, че във фотографиите не присъства нито един мъж, докато при Лагерфелд имаше изобилие от богони и богове в неговата „Митология“ за Pirelli 2011.

Официално календарът и снимките в него ще бъдат представени идната седмица (на 6 декември) в Ню Йорк. До тогава ние, както и всички фенове и колекционери трябва да задоволим любопитството си с първите неофициални снимки от сесията.

Обичам да пиша на семейни теми, всичко свързано със семейството и децата ме вълнува и интересува. Любими са ми филмите по действителен случай. И естествено, като всяка дама, понякога залитам на шопинг тематика :).

ВАШЕТО МНЕНИЕ

Please enter your comment!
Please enter your name here