Ню Йорк е градът на 2011г.

„Lonely Planet“ обявиха класацията си за топ-градове, които да посетите през 2011г., като на челна позиция застана Ню Йорк. Те решиха, че след като градът е готов да преодолее травмата си от 11 Септември, построявайки мемориал на основата на останките от кулите близнаци, то Ню Йорк ще бъде достоен световен град на 2011г.

Ню Йорк, САЩ

Класацията, която е част от гида „Best in Travel 2011″ , поставя мароканския град Танжер на второ място, а на трето е Тел Авив.

Столицата на Нова Зеландия, Уелингтън е четвъртата най-добра дестинация за следващата година, като книгата го описва като иновативен и вдъхновяващ град, който спокойно може да бъде „Най- добрата малка столица на света“.

Уелингтън, Нова Зеландия

Топ 10 градове за 2011г. на „Lonely Planet“

1. Ню Йорк, САЩ
2. Танжер, Мароко
3. Тел Авив, Израел
4. Уелингтън, Нова Зеландия
5. Валенсия, Испания
6. Икитос, Перу
7. Гент, Белгия
8. Делхи, Индия
9. Нюкасъл, Австралия
10. Чианг Май, Тайланд

Всичко на всичко, редакторите и пътешествениците на „Lonely Planet“ са подбрали 17 класации за пътуване, включително Най-добра страна (Албания) и Най-добро изживяване (‘прегръщане на дърво в Амазонка“). Бангладеш беше избрана като най-ценната дестинация, докато полуостров Синай в Египет се оказва региона, който задължително трябва да посетите през 2011г.

Изненадващо за нас се оказа първенството на Албания в класацията за държавите, които трябва да посетите през следващата година според „Lonely Planet“. След нея във възходящ ред са Бразилия, Капе Верде, Панама, България, Ванату, Италия, Танзания, Сирия и Япония. Но както забелязвате нашата мила родна страна изпреварва дори Италия и Япония, заставайки на 5-та позиция. Описанието на България в класацията, определя страната ни като „доскоро забравения чудак в ъгъла на Европа. Сега като горда членка на ЕС, България се радва на повече внимание.“ И дават съвет на българите, че каквото и да се случи с процъфтяващата ни страна, трябва да следваме старата българска песен:

„И да паднем, и да бием…пак ще се напием, ние сме българи!“.

…или да го използваме като лого на тишърт.

ВАШЕТО МНЕНИЕ

Please enter your comment!
Please enter your name here