Облечи миналото: Филм ноар

Станали известни с Хъмфри Богарт в култови филми като „Големият сън“ и „Малтийският сокол“, иконичните водещи мъже на Филм ноар бяха разпознавани с това, че са мрачни, тежко отпиващи уискито си женкари с бърз ум, който се разсейва само от барабана на пистолет, отколкото от хапливи думи.

Така че когато стигнем до подражание на тези герои на черно-белия екран, по-добрият вариант е да се придобие модният им нюх вместо поведението им. Освен ако не сте добър махмурлия или бияч.

Костюмът от три части

Класически сив костюм от три части е до известна степен стандартната униформа на гадовете на миналия век, позволявайки им да изглеждат добре без да привличат твърде много внимание върху себе си. Кройката е слим, сакото винаги е разкопчано не само, за да показва елека, но и  да даде възможност на чипоносия револвер да диша, закътан в пазвата.

Шапката Федора

Качествената федора с дебела лента беше направена да се носи с костюм, така че бъдете сигурни, че вашата пасва колкото се може по-добре. Избягвайте пера или каквито и да било украшения закичени на лентата. Целта тук е стил, основан на лъскав минимализъм. Когато купувате шапка като тази, вие получавате точно това, за което плащате. Ръчно оформената шапка ще се запази дори и след години на носене и излагане на климатични промени, докато по-евтиното копие ще започне да губи формата си и ще изглежда клошарско след време.

Тренчът

След като лошото време бе често използвано във Филм ноар, като предшественик на мъглявите, мистериозни и опасни ситуации, не е изненадващо, че детективът често носеше бежов тренч, за да победи мрака. Често срещан с вдигната високо яка на врата или покриващ лицето.

Днес тренчовете не са толкова торбести, като тези, в който баща ви се намушваше в дъждовни дни. Днес дизайнерите предлагат вталени, модерни и създаващи строен силует. Марки като „Burberry“ и „H&M“ правят страхотни връхни мъжки облекла за дъждовно време в разнообразие от модели и почти на всякакви цени.

Сумарно:

Помнете, Филм ноар стилът залага на облекла и аксесоари, които са класически мъжки. Тези мъже са модерни специално, защото не са се опитвали да бъдат такива: те носят дрехите не по начина, който всеки друг наоколо облича. Потърсете да купите най-добрите дрехи, които можете да си позволите, така че като ги комбинирате качеството на цялостният асамблаж да показва и допринася за завършеността на визията.

  • Втален костюм от три части е униформата на частния детектив. Класически цветове: сиво, черно.
  • Минималистична федора, неукрасена и с дебела лента. И може би носена със самочувствие, сочейки напред.
  • Втален бежов тренч с вдигната яка е иконичният силует на детективът на Филм ноар.

ВАШЕТО МНЕНИЕ

Please enter your comment!
Please enter your name here