НачалоЗдравеОткрийте красотата на аеро йогата

Открийте красотата на аеро йогата

Спомняте ли си уникалното представяне на Пинк по време на миналогодишните награди Грами, когато певицата демонстрира невероятния си певчески и акробатичен талант при изпълнението на песента „Glitter In The Air“?

Ако това ви се е сторило готино и поне за миг ви се е приискало да опитате, с радост ви съобщаваме, че това е напълно възможно! Е, без екстрата да получите аплаузи от Сантата и Риана или пък да опръскате с вода някоя и друга зяпнала от възторг знаменитост.

Представяме ви най-новото хрумване в йогата – аеро йога!

Сравнително нов вид йога, създаден в Ню Йорк от Мишел Дортиняк, който комбинира асани от класическата йога и еквилибристика. Всички пози се изпълняват с помощта на специални хамаци (или люлки), висящи от тавана на височина около 50 см над пода. Платнения „пашкул“ всъщност става основна опора на тялото при изпълнението на различните упражнения. Безспорно предимство на този метод е, че може да се практикува от хора с намалена двигателна способност или контузии.

Въздушната йога прави по-лесно изпълнението на позите, тъй като позволява по-голяма свобода на движението и по-малко напрежение в областта на главата и врата, при които има най-голямо натоварване при добре познатото ни изпълнение на килимче на земята.

В основата си методът на Дортиняк е като класическата йога – цикъл от асани с различна трудност, който завършва с релаксация. Аеро йогата подпомага натоварването дори на най-малките мускулни групи, върху които стандартните упражнения не оказват никакъв ефект. Далеч по-лесно е и изпълнението на т.нар обърнати пози (с главата надолу), които са особено препоръчителни, но трябва да се съблюдават няколко правила – добре е последният прием на храна да е бил поне 3 часа преди тренировката, а също така е желателно да изключите приема на месо или да го ограничите.

Ползи от въздушна йога

  • елиминира хроничните болежки в областта на гърба и ставите;
  • чудесен масаж на гръбначните прешлени;
  • повишава гъвкавостта на тялото;
  • увеличава енергията;
  • подпомага свалянето на килограми;
  • освобождава от натрупаното напрежение, стрес и проблеми;
  • има подмладяващ ефект;
  • осигурява перфектно моделиране на тялото.
Най-новото

Кои очила Ray Ban да изберете този сезон?

Кои са най-иконичните модели слънчеви очила Ray-Ban? Като лидер в производството на луксозни слънчеви очила,...

Препоръки за предпазни мерки и лични предпазни средства 

Основни принципи за безопасност Предпазните мерки при работа с въздушен компресор са от изключителна важност...

Най-популярните криптовалути на пазара

Светът на дигиталните плащания се развива с изключително бързи темпове, а криптовалутите набират все...

Шпиндлерув Млин

Шпиндлерув Млин (Špindlerův Mlýn) е живописен планински град, разположен в планината Крконоше (Krkonoše) в...

Още по темата