Официални снимки и информация на новото Porsche 911 Carrera

297

След дълго чакане и много загадки Porsche пусна най-накрая дългоочакваните официални снимки. Дизайна почти не е променен, но линиите са станали още по-съвършени и изящни отпреди. Първото 911 беше представено през 1963 на автоизложението във Франкфурт и досега не е претърпяло кой знае какви изменения във външен вид. Когато откриеш съвършенството не ти трябва да го променяш. Това важи за Porsche  и никой друг производител на коли, защото поколенията на останалите модели се измениха до неузнаваемост, докато в първото и последното поколение на 911 можем да открием много общи черти и прилики. Просто технологизацията е съвсем друга.

Под изящните форми на новото 911 се крие съвсем нов 3,4 литров 6 цилиндров боксерен двигател, който генерира 350 к.с. и 3.8 литров също с опозитно разположени цилиндри, който е с 400 к.с. Мощността на тези двигатели ще се предава върху съвсем новата разработена и първа по рода си в световен мащаб 7-степенна ръчна скоростна кутия или автоматична, Doppelkupplungsgetriebe (PDK ) която е с два съединителя.

Арматурното табло в интериора е изцяло ново и наподобява това в модела Panamera, който разполага с почти същото. То наистина е много луксозно и функционално, защото от него могат да се контролират от настройките на окачването до климатичната инсталация на колата.

Премиерата на шестото поколение на 911 с код (991) ще бъде във Франкфурт през септември месец, както е и било преди 48 години при представянето на първото поколение на модела.

 

ВАШЕТО МНЕНИЕ

Please enter your comment!
Please enter your name here