Пазарувайте от САЩ и спестете

Онлайн пазаруването има редица предимства, едно от които е постигането на по-ниска цена за крайния клиент. Много хора си задават въпроса – как е възможно цената на един и същ артикул да е по-ниска в интернет магазините? За щастие, в случая има съвсем логично обяснение свързано с оперативните разходи на търговците, които по обективни причини са по-ниски в онлайн бизнеса – най-общо това могат да бъдат – липсата на физически магазин, възможност за поддържане на ниски (или дори никакви) наличности, различна структура на рекламните разходи и др.

Глобалният достъп до онлайн магазините в цял свят обаче дава шанс на потребителите от малки държави като България да пазаруват на цени, постижими само за огромни пазари, където клиентите са стотици милиони. Тъй като много хора обаче нямат езиковите познания и уменията да пазаруват от американските магазини например, в отношенията клиент-търговец се появяват междинни фирми, които поемат услугата по поръчка и доставка от САЩ  на избрана от крайния клиент стока. По този начин дори и потребителите без опит могат да си осигурят желания артикул на доста по-ниска цена, отколкото на българския пазар.

Много често цената не е единствената причина да се пазарува от интернет магазините от САЩ. Има много любители на американските автомобили например, за които европейските търговци не поддържат авточасти. В такъв случай единственият вариант е онлайн покупка от магазин от Америка. Като се има предвид, че на подобни стоки самата доставка също е сложна и скъпа (заради прекомерните тегло и обем), ползването на посредническа фирма за покупка е препоръчително, най-малкото защото тези компании имат изградена система за намиране на най-евтината доставка и гарантират безпроблемното пристигане на поръчания артикул.

Подобна е ситуацията с тунинг части, специфични детски играчки, и други продукти, които по една или друга причина се произвеждат само за американския пазар. Много хора споделят също, че едно и също нещо, закупено от магазин от САЩ е с по-високо качество, отколкото когато е купено от България – още една причина за предпочитенето на онлайн покупката от Америка.

ВАШЕТО МНЕНИЕ

Please enter your comment!
Please enter your name here