Пет основни оправдания да не тренирате

Разбира се, има моменти, когато животът е забързан и е трудно да намерите време за залата. Но ние искаме да ви помогнем да не саботирате като цяло тренировките си, като оборим петте най-често срещани причини и аргументи точно днес да не тренирате.

Ново запознанство

Купете си планински велосипеди

Да имате приятелка не е причина да се отказвате от спорта. Можете дори да направите нещата забавни като спортувате заедно. Споделянето на нови преживявания е сходно с реакцията на мозъка при влюбване. Така че си вземете планински велосипеди, а скоростта, потта и надпреварата ще изиграят ролята на любовна игра.

Тежка травма

Поставете си цел за следващите 6 месеца

Вместо да се отказвате от спорта като цяло заради тежка травма, поставете си в шестмесечен срок скромни цели, свързани с неголеми натоварвания, като например плуване.

Нова работа

Открийте сродна спортна душа

Тъй като човек е по-склонен да се отказва, когато прави нещо сам, добра идея е на новата работа да намерите колега, който също тренира, за да не се отпускате така лесно.

Бебе

Скъсете фитнес програма си наполовина

Правете по-кратки, по-интензивни упражнения и ще бъде по-малко вероятно да се откажете от тренировките изцяло заради новите ангажименти около бебето.

Двуседмична ваканция

Наслаждавайте се на почивката

Просто се наслаждавайте на почивката си, през това време мускулите и мозъкът ви също ще се възстановят. След това бавно се върнете към предишното натоварване в тренировките като намалите с 20% повторенията и тежестите, които вдигате през първата седмица след почивката.

ВАШЕТО МНЕНИЕ

Please enter your comment!
Please enter your name here