Подгответе дома и ума си за зимата

Зимата не е Вашият сезон? Чудите се как да посрещнете студените месеци с усмивка и добро настроение? Търсите начин да съхраните топлината и уюта на семейното огнище без да се налага да се местите на някой тропически остров? Вижте как да подготвите дома и съзнанието си за снежните дни.

Кажете „Да” на есенното почистване.
Повечето жилищни промени – освежителни ремонти, основни почиствания, покупка на нови мебели или отърваване от стари вещи се случват през пролетта. Тази тенденция се дължи на факта, че хората свързват този сезон с ново начало, позитивни трансформации, с по-дълъг ден, повече свободно време, както и с пробуждане от зимната летаргия. Истината е, че хладните дни на октомври и ноември са не по-малко подходящи за подобни начинания, даже напротив. С наближаването на първия сняг много от нас преминават в режим „трупане на запаси”, замразявайки всякакви промени у дома и складирайки купища ненужни предмети поне до цъфването на първото кокиче. Именно по тази причина е добре да направите едно основно есенно почистване преди зимата да почука на вратата. Освободете малко пространство като изхвърлите непотребните вещи, сменете завесите, тапетите, плочките в банята или се заемете с друга задача, която възнамерявахте да оставите да „отлежи” до пролетта. Тези дребни модификации ще окажат ползотворно влияние както върху атмосферата в дома Ви, така и върху настроението Ви.

Съчетайте полезното с приятното.  
aromati-vkyshtiПодгответе се за лютите зимни месеци като изпълните жилището си с лечебни аромати. Сега е моментът да се запасите с всички благоуханни билки и подправки, които по-късно ще се превърнат във вълшебни чайове. Можете да аранжирате изсушените растения в красиви букетчета, които да окачите в кухнята си. Така от една страна ще си осигурите уют, неустоими ухания и оригинална декорация, а от друга – ще сте добре подготвени за упоритите настинки. Ако не сте сред феновете на чая можете да използвате сушени плодове. Те могат да се използват както за всевъзможни сладкиши, така и за интересна украса.

Ако ще спите зимен сън, нека поне да Ви е топло.
Ако сте решили да вземете пример от мечките и да прекарате снежните месеци в по-лежерни занимания на закрито, то тогава е важно да направите „хралупата” си възможно най-уютна. А нима има по-добро скривалище срещу мрачните, студени дни от удобното легло? Преди да окачите на вратата си табелка с надпис „затворено до пролетта” е добре да инвестирате в мека, комфортна и топла завивка. Cama mia ще Ви предложи голямо разнообразие от висококачествени завивки и юргани, подходящи за всеки вкус и джоб. Моделите на марката се открояват както с първокласни материи, стилен дизайн и атрактивни цени, така и с неповторима лекота.

ВАШЕТО МНЕНИЕ

Please enter your comment!
Please enter your name here