Първият автомобил на Брус Спрингстийн се продава на търг

На 21 май 1975г. американската рок легенда Брус Сприннгстийн купува известния си Chevrolet Bel Air, който се оказва първият му автомобил. Тогава цената е 2000 долара.

Сега когато винтидж вълната е достигнала предела си и всичко старо се продава за рекордни суми и този автомобил няма да остане на заден план. От аукционната компания „Gotta have it!“ продават кабриолета от 1957г. чрез оналайн търг, като началната сума е 390 000 долара и се очаква да достигне 500 000 – 700 000 долара.

В автобиографичната си книга „Songs“ самия Спрингстийн споделя, че любимото му „Chevy“ е станало вдъхновение за известният сингъл „Born to run“. Според аукционната къща в този автомобил са се родили и хитове като „Thunder Road“ и „Backstreets“.  След официалното представяне на „Born to run“ пред широката публика, снимки на зеленикавият Bel Air били поместени на страниците на октомврийските издания на Time и Newsweek. През пролетта на 1976г. Спрингстийн продава първата си кола, за да вземе другата си небезизвестна машина – черният Corvette, модел от 1960г.

В момента автомобилът Chevrolet Bel Air с оранжеви графики (пламъци) отстрани е изложен в Залата на славата в Кливланд, но съвсем скоро ще намери своя притежател – търгът приключва след 7 дни. Бъдещият притежател ще получи оригиналните документи на автомобила, копие от изданията на Time, Newsweek и Playboy, в които е сниман класическият Bel Air и детайлен цветен албум, компилиран от втория собственик, който вложил 35 000 долара в ремонт и поддръжка на колата.

Ако проявявате интерес, повече информация можете да получите на info@gotttahaveit.com

ВАШЕТО МНЕНИЕ

Please enter your comment!
Please enter your name here